Jos matkatavaroista löytyy seksilelu, ulkomaalaisen Suomeen tulo voidaan estää: "Jopa ihmiskaupan uhri saatetaan suojelun sijaan käännyttää maasta" MTV 14:54 01.10

Suomalaisviranomaisten kyky suojella ihmiskaupan uhreja huolettaa naiskansanedustajia. Kolmikko on jättänyt aloitteen ulkomaalaislain muuttamiseksi, jottei ketään voitaisi käännyttää maasta sen perusteella, että heitä epäillään seksuaalipalvelujen myynnistä.


Lakialoite maakauppojen rajoittamisesta torpattiin viime hallitus­kaudella: ”Airiston Helmen tapaus olisi tyyppiesi­merkki...” iltasanomat 23:06 24.09

Sdp:n Suna Kymäläisen lakialoitteen allekirjoitti viime kaudella sata kansanedustajaa, joista kymmenen pyyhki sittemmin nimensä listalta pois.


Hämeen Sanomat: Kristillisten valtuutettu haluaa huoltajille mahdollisuuden kieltää lapsen osallistuminen joogaan tai mindfulnessiin MTV 10:48 19.09

Janakkalassa on pohdittu kunnan ja seurakunnan välistä yhteistyötä varhaiskasvatuksessa ja myös kouluopetuksessa sen jälkeen, kun kristillisdemokraattinen valtuustoryhmä jätti asiasta valtuustoaloitteen. Asiasta kertoo Hämeen Sanomat. 


Kansan raivon kohteeksi joutuneet vakuutuslääkärit puolustautuvat: "Kelankin tekemiä ratkaisuja kritisoidaan" MTV 17:47 06.09

Vakuutuslääkärit ovat rankasti arvosteltu ryhmä, jonka toiminta on synnyttänyt jopa kansalaisaloitteen.


Hyvästi kellojen siirtely? – Komissio suosittaa Suomen ideaa koko EU:lle uusisuomi 11:13 31.08

Euroopan komissio esittää jäsenmaille kellojen siirtämisestä luopumista. Suomen hallitus jätti alkuvuodesta 2018 Euroopan unionille aloitteen kesäaikajärjestelmän lopettamisesta.


Hyvästi kellojen siirtely ja kesäaika? – Komissio suosittaa Suomen ideaa koko EU:lle uusisuomi 11:13 31.08

Euroopan komissio esittää jäsenmaille kellojen siirtämisestä luopumista. Aloitteen kesäaikajärjestelystä luopumisesta on alun perin jättänyt EU:lle Suomen hallitus.


Suomi mukaan Macronin puolustusaloitteen valmisteluun – Niinistö: Yhteistyö on ”valtava strateginen ase” iltasanomat 14:25 30.08

Ranskan presidentti Emmanuel Macron ja Sauli Niinistö kertoivat lisää maiden välisen puolustusyhteistyön tiivistämisestä.


Kansalaisaloite ei auta silvottuja tyttöjä iltasanomat 08:08 23.08

Allekirjoititko kansalaisaloitteen, joka vaatii Suomeen tyttöjen sukuelinten silpomisen kieltävää lakia? Aloitteesta ei ole mitään hyötyä. Haittaa siitä voi olla.


Trump otti tapaamisessa johtajan roolin, mutta huomasitko tätä kättelystä? "Molemmat tekivät aloitteen", arvioi esiintymistä viestinnän asiantuntija MTV 16:53 16.07

Viestinnän asiantuntijan Katleena Kortesuon mielestä Donald Trump vei pidemmän korren tapaamisessa Vladimir Putinin kanssa. Trump esiintyi rauhallisesti ja määrätietoisesti, siinä missä Putin istui lysyssä, ja puristi käsinojaa. 


Välimerellä suunnitellaan yhteistyötä kadonneiden siirtolaisten löytämiseksi iltasanomat 03:01 12.06

Aloitteen teki kadonneiden henkilöiden komissio ICMP.


Tutkija ihmettelee Donald Trumpin Putin-sympatioita: ”Mikä tahansa syy sille onkin, emme tiedä sitä vielä” uusisuomi 15:44 09.06

G7-maat Italiaa lukuun ottamatta ovat tyrmänneet Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin aloitteen siitä, että Venäjä otettaisiin takaisin johtavien teollisuusmaiden ryhmään.


Tässä ovat keskustan ja kokoomuksen erikoisimmat puoluealoitteet – "Koskaan ei voi tietää, milloin tilanne vaatii konjakkia" MTV 09:56 08.06

Keskustan ja kokoomuksen puoluekokouksissa perataan viikonloppuna puoluealoitteita. Usean sadan aloitteen joukkoon mahtuu erikoisiakin esityksiä.


Suomi käännytti vauvan – viranomainen havaitsi virheen: Käytäntö on syrjivä uusisuomi 11:33 05.06

Apulaisoikeusasiamies Maija Sakslin katsoo, että Maahanmuuttoviraston käytäntö ulkomaalaisasioissa ei turvaa lapsen oikeuksia. Sakslin tutki omana aloitteenaan käytäntöä, jonka mukaan lapselle ei tehdä omaa päätöstä, jos hän on syntynyt perheen saaman käännytyspäätöksen jälkeen.


Enemmistö kansanedustajista haluaa kieltää pikavippien markkinoinnin MTV 13:03 03.06

Kansanedustaja Arto Satosen (kok.) lakialoitteen niin sanottujen pikavippien markkinointikiellosta on allekirjoittanut 121 kansanedustajaa eli selvä enemmistö.


Lakialoite: 121 kansanedustajaa kieltäisi pikavippien markkinoinnin uusisuomi 11:10 03.06

Kansanedustaja Arto Satosen (kok.) lakialoitteen korkeariskisten vakuudettomien kulutusluottojen eli pikavippien markkinointikiellosta on allekirjoittanut 121 kansanedustajaa. Lakialoitteen takana on edustajia kaikista yhdeksästä eduskuntapuolueesta. 


Aitajuoksija Lotta Harala nappasi historiallisen sponsoripommin - urheiluvälinejätti teki aloitteen: ”Ei tarvitse tinkiä” iltalehti 13:21 26.05

Aitajuoksija Lotta Harala sai yleisurheilijalle harvinaisen onnenpotkun: sponsorisopimuksen kansainvälisen urheiluvälinejätin kanssa. Lotta Harala kertoi Iltalehdelle vuosien takaisesta syömishäiriöstään vuonna 2017. Suomalaiset yleisurheilijat ovat arvokisamitaleita napsineita keihäänheittäjiä lukuun ottamatta saaneet elää lähes kädestä suuhun, mutta viime vuonna ensimmäisen SM-kultansa voittaneen Haralan, 26, tilanne on nyt harvinaisen hyvä.


Valtuutettu summaa: Sanoin Heikki Hurstin 50 000 lisäeurolle ei kolmesta syystä uusisuomi 12:10 26.05

Helsingin sosiaali- ja terveyslautakunta on hylännyt aloitteen kasvattaa rahaongelmien kanssa painivan Heikki Hurstin yhdistyksen rahoitusta. Lautakunnan jäsen summaa blogissaan, miksi äänesti aloitetta vastaan.


Huumeiden tunnistuspalvelu kaupungin piikkiin? Aloitteen tehnyt poliitikko: "Jotta ihminen, joka kokeilee kerran, ei kuole siihen" MTV 11:28 24.05

Helsingissä joukko kuntapoliitikkoja haluaisi ehkäistä huumeongelmia järjestämällä huumeiden viihdekäyttäjille ilmaisen testauspalvelun, jossa aineen sisällön voisi tarkistaa.


Lakialoite eduskunnassa: Lasten seksuaaliselle hyväksikäytölle kovemmat rangaistukset MTV 21:25 23.05

Eduskunta käsitteli tänään lakialoitetta, jossa vaaditaan kovempia rangaistuksia lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Lakialoitteen mukaan seksi lapsen kanssa määriteltäisiin aina raiskaukseksi.


Kokoomuksen Heinonen haluaa koventaa seksuaalirangaistuksia: "Lapsi ei koskaan voi antaa suostumustaan seksiin" MTV 08:53 23.05

Eduskunta keskustelee tänään lakialoitteesta, jossa vaaditaan kovempia rangaistuksia lasten seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Lakialoitteen mukaan seksi lapsen kanssa määriteltäisiin aina raiskaukseksi. Aloitteen ensimmäinen allekirjoittaja, kokoomuksen kansanedustaja Timo Heinonen vieraili aamun MTV Uutisissa.


epäonninen, ettei se kosketus Milanon nostama kanne – Suomi oli

Uutiset