Veriset ilma- ja tykistöiskut jatkuvat Syyriassa - jopa sadan siviilin uskotaan kuolleen perjantaina iltalehti 07:38 17.03

Venäjän ja Turkin tukemat iskut vaativat jälleen runsaasti siviiliuhreja. Siviilit pakenevat joukolla It-Ghoutasta. Syyrian sisällissodassa nähtiin perjantaina verinen päivä, kun sekä Venäjän että Turkin tukemat joukot iskivät jäljellä oleville kapinallisalueille.


Business Finland tilasi raportin asiakasyrityksensä toimitusjohtajalta 59 900 eurolla - työn jälki ei vakuuttanut: ”Kopioitu suoraan netistä” iltalehti 06:26 17.03

Työ- ja elinkeinoministeriön alainen innovaatiorahoituskeskus Business Finland (entinen Tekes) maksoi tutulta taholta tilatusta raportista sopivasti alle 60 000 euroa. Business Finlandin (entinen Tekes) johtavana asiantuntijana maaliskuussa 2017 aloittanut Brian Frederiksen siirtyi elokuussa 2017 Business Finlandilta rahoitusta saavan asiakasyrityksen MyOpt Consultingin toimitusjohtajaksi. Marraskuussa 2017 Business Finland päätti jatkaa yhteistyötä Frederiksenin kanssa tekemällä hänen kanssaan 59 900 euron arvoisen ostopalvelusopimuksen. Sopimus koski tekoälyraporttia, jonka työnimi oli Artificial Intelligence in the USA.


IL paljastaa: Business Finland tekee yhteistyötä lahjusrikoksesta tuomitun lobbarin kanssa - virasto maksoi jenkkifirmalle 59 999 euron kynnysrahan iltalehti 06:25 17.03

Työ- ja elinkeinoministeriön alainen innovaatiorahoituskeskus Business Finland (entinen Tekes) solmi sopimuksen lahjusrikoksesta tuomitun Fraser Verrusion edustaman yhtiön kanssa ja maksoi sopimuksesta 59 999 euroa. Business Finland (entinen Tekes) solmi elokuussa 2017 sopimuksen yhdysvaltalaisen Global Foundry -yrityskiihdyttämön kanssa. Sopimuksen tavoitteena on auttaa suomalaisia yrityksiä kasvamaan ja saamaan jalansijaa Yhdysvalloissa.


Trumpin kritisoimalle FBI-johtajalle potkut – eläkeikään vain reilu vuorokausi MTV 05:41 17.03

Yhdysvaltain liittovaltion poliisin FBI:n apulaisjohtajana toiminut Andrew McCabe on erotettu noin vuorokausi ennen kuin hän olisi ollut oikeutettu täyteen eläkkeeseen, kertoo Washington Post.


Tuomisto jäi viidennelle sijalle maastohiihdon 10 kilometrin matkalla iltasanomat 05:19 17.03

Kyseessä oli Tuomiston uran viimeinen henkilökohtainen kisa paralympialaisissa.


Henkilöauto ajoi päin traktoria Salossa - yksi kuoli ja kaksi loukkaantui vakavasti iltalehti 04:22 17.03

Henkilöautoa kuljettanut nainen menehtyi tapahtumapaikalla. Salon Kuusjoella myöhään perjantaina sattuneessa kolarissa on kuollut yksi ihminen, kertoo poliisi. Poliisin mukaan vuonna 1968 syntynyt nainen kuoli, kun tämän ajama henkilöauto ajautui vastaantulevien kaistalle ja törmäsi traktoriin. Poliisin mukaan nainen jäi autoon puristuksiin ja menehtyi tapahtumapaikalla.


Vantaalle alkoholin anniskelualue katsomoon jatkoaika.com 04:09 17.03

Tikkurilan Urheilupuiston jäähalliin perustetaan ensimmäisenä Suomessa alkoholin anniskelukatsomo. Maaliskuussa voimaan tulleen alkoholilain mukaan täysi-ikäisille tarkoitetulla anniskelualueella voidaan käyttää alkoholia.


Jaajo Linnonmaa jälleen kerran vuoden radiojuontajaksi – jo kahdeksatta kertaa! iltasanomat 23:08 16.03

Yleisö valitsi Jaajo Linnonmaan jo 8. kerran vuoden radiojuontajaksi.


Juha Perälän suhde Noora-rakkaaseen kukoistaa – vain yksi asia aiheuttaa parille eripuraa: ”Olen vanhoillinen” iltasanomat 22:33 16.03

Juha Perälä hehkuttaa onnellista suhdettaan Noora-rakkaaseensa Radiogaalan juhlahumussa. Hän paljastaa, että ainoa eripura pariskunnalle syntyy ravintolassa.


Jokipojat passitti Ketterän tylysti kesälomalle jatkoaika.com 22:29 16.03

Jokipoikien ja Ketterän välinen neljäs puolivälieräkamppailu tarjosi tasaista vääntöä peräti 2203-päiselle joensuulaisyleisölle. Kotijoukkueen vahva päätöserä ratkaisi kamppailun joensuulaisille lukemin 4-2 (1-0, 0-1, 3-1), ja Jokipojat tiputti Ketterän tylysti kesälomalle otteluvoitoin 4-0.


TUI:n lentokoneen ikkuna räsähti rikki Helsinki-Vantaalla – 191 matkustajan lomalento Kanarialle myöhästyi yli 10 tuntia iltasanomat 21:55 16.03

TUI:n lomalennon oli määrä lähteä kello 8.50 Helsinki-Vantaalta kohti Las Palmasia. Matkustajat joutuivat odottamaan korvaavaa lentoa koko päivän.


Poliisi lyhytkasvuisen miehen väitteistä: ”Poliisit voivat nostaa kunnianloukkauskanteen” iltalehti 21:52 16.03

Mitkään miehen väitteistä eivät poliisin osalta pidä paikkaansa, Sisä-Suomen poliisi toteaa tiedotteessaan. Sisä-Suomen poliisi on julkaissut tiedotteen, jossa se yksityiskohtaisesti vastaa mediassa olleisiin väitteisiin siitä, että poliisi olisi kohdellut epäasiallisesti tutkintavankeudessa ollutta miestä. - Kyseinen mieshenkilö on ollut epäiltynä seksuaalirikoksista ja hänet on aikoinaan tuomittu Pirkanmaan käräjäoikeudessa vankeuteen. Valituksen jälkeen Hovioikeus on päätynyt toiselle kannalle ja vapauttanut epäillyn syytteistä ja kumonnut käräjäoikeuden tuomion. Tämän jälkeen kyseinen henkilö on vuosikausia esittänyt erilaisia väitteitä poliisin toiminnasta sekä esitutkinnan osalta, että hänen Tampereen poliisivankilassa säilyttämiseensä liittyen. Kaikki väitteet on käsitelty useaan kertaan eri kanteluiden muodossa ja myös eri oikeusasteissa ja kaikki on todettu perättömiksi, tiedotteessa sanotaan.


Jaajo Linnonmaan ikimuistoisin radiolähetys - kuulijalle tehtiin brasilialainen vahaus: ”Toinen siinä kynittiin paljaaksi” iltalehti 21:46 16.03

Radio Suomipopin Aamulypsy-ohjelmaa juontava Jaajo Linnonmaa on kohdannut radiourallaan monia ikimuistoisia hetkiä. Radiojuontaja Jaajo Linnonmaa äityi muistelemaan Radio Gaalassa erästä ikimuistoista tilannetta, jonka hän koki Aamulypsy-ohjelman alkuvuosina. - Kun aloitetaan joku ohjelma, pitää tehdä erilaisia tempauksia, että pääsee ikäänkuin otsikoihin. Nykyäänhän meidän ei ole tarvinnut tehdä mitään, koska olemme Suomen kuunnelluin aamuohjelma. Alkuvaiheessa otimme studioon kuulijan, jolle tehtiin brasilialainen vahaus. Se oli kohtuullisen jännittävää, Jaajo Linnonmaa muistelee Iltalehdelle.


Lohesta jäljellä enää nahka - TUTO asetti K-Vantaan pakkovoiton alle: "Ainut tavoite huomiselle on laittaa sarja poikki" jatkoaika.com 21:42 16.03

TUTO kampesi voiton päähän välieräpaikasta, kun turkulaisset tainnuttivat Kupittaalla K-Vantaan 3?0. TUTOn vahva puolustuspelaaminen tylsytti vantaalaisten puolustuksen, ja Julius Pohjanoksa takasi vakuuttavalla nollapelillään voiton. K-Vantaa on lauantaina pakkovoiton edessä kotikentällään.


Julius Pohjanoksa loisti jälleen TUTOn maalilla - "Ollaan tällä hetkellä aika paha vastustaja" jatkoaika.com 21:37 16.03

TUTOn ja K-Vantaan välisessä ottelussa kotijoukkueen maalilta löytyi tuttu sankari. Mestiksen tämän kauden yksi parhaista maalivahdeista, Julius Pohjanoksa, nollasi 32 torjunnallaan vierasjoukkue K-Vantaan yritykset yksi toisensa jälkeen ja varmisti torjunnoillaan TUTOn 3?0-voiton.


Tyly tappio – Jokereilla ei ollut jakoa Moskovassa uusisuomi 21:34 16.03

Punaisen armeijan keskusurheiluseura Moskovan TsSKA aloitti jääkiekon KHL:n pudotuspelisarjan Jokereita vastaan suvereenilla 4-0 -voitolla. TsSKA dominoi peliä selvästi, eikä Jokerit päässyt parhaalle tasolleen.


Umpirakastunut Juha Perälä puhuu kauniisti Noora-kihlatusta: ”Kun tapaa sen oikean ihmisen, mikään ei jännitä” iltalehti 21:33 16.03

Radio Gaalassa Juha Perälä kertoo löytäneensä rinnalleen sen oikean naisen. Radio Suomipopin aamujuontaja Juha Perälä, 35, kertoi helmikuussa kihlautuneensa 21-vuotiaan Nooran kanssa. Miehen sinkkupäivät ovat onnellisesti takana päin, ja hän hehkutti uutta rakastaan Radio Gaalassa. Nyt hän kertoo Iltalehdelle, miten kaunis Noora onnistui viemään hänen sydämensä.


83-vuotias kielitaidoton vanhus hortoili yön Kanarian lentoasemalla - ei päästetty lennolle iltalehti 21:24 16.03

Vanhusta ei ohjattu korvaavalle lennolle ylibuukkauksen jälkeen. Espanjassa Gran Canarian Las Palmasissa asuva Antti Ilmari Tampio kertoo tyrmistyneenä tapauksesta, joka sattui keskiviikkoillan ja -yön aikana paikallisella lentokentällä. Hän oli jo puolitoista kuukautta aiemmin ostanut lentolipun 83-vuotiaalle ystävälleen.


Kylmän sodan asetelma - edelleen vastakkain Yhdysvallat ja Venäjä iltalehti 21:23 16.03

Sotilasprofessori, everstiluutnantti Petteri Lalu pitää Venäjän presidentti Vladimir Putinin sotilaallista uhoa vastauksena Yhdysvaltojen uudelle ydinasestrategialle. Putin esitteli Venäjän uutisia asejärjestelmiä puheensa yhteydessä 1. maaliskuuta. Venäjän presidentti Vladimir Putin piti uhmakkaan puheen maan parlamentille maaliskuun alussa. Putin puhui sisäpolitiikkaa, mutta pääpaino puheessa oli Venäjän uusien asejärjestelmien esittelyssä.


Uutiset