Näkökulma: Hallitus ei saa peliä poikki, valinnanvapaudesta on päätettävä nyt iltalehti 07:57 14.12

Suuret sote-toimijat ajavat täyttä häkää asemiin, kirjoittaa Olli Ainola. Ei, ei ja vielä kerran ei! Tuossa tiivistelmä sairaanhoitopiirien mielipiteistä terveyspalvelujen valinnanvapaudesta. Aivan kuten yksityisillä yrityksillä, myös sairaanhoitopiireillä on oma lehmä ojassa. Kilpailu verovaroin rahoitetuissa terveyspalveluissa on sairaanhoitopiireille vastenmielinen ajatus ja pahanmakuista kuin Möllerin kalanmaksaöljy. HUS ja Mehiläinen


IS:n tulevaisuuslehti Suomi2050 ilmestyi iltasanomat 06:31 14.12

Ilmastonmuutos ja teknologian kehitys muovaavat huomispäivän Suomea. Miten, siitä kertoo Ilta-Sanomien uutuuslehti.


Päivän ravivihje: Toto4, Lahti 14.12. iltalehti 06:25 14.12

Arnold Halm vailla vastusta. Lahden Jokimaan torstairavien Toto4-vihjesysteemissä luotetaan täysin avauskohteen Arnold Halmiin, vaikka se on viimeksi voittanut kesäkuussa Kokemäellä. Viimeksi ruuna haastoi tätä paljon kovemmassa lähdössä Vermossa Laura Vixiä aivan kalkkiviivoille saakka. Täydellä 2100 metrin matkalla juostu 13,8-aika tähän aikaan vuodesta on sellainen, että muut tämän lähdön kollegat (ja taustavoimat) voivat vain haaveilla siitä. Toto4-vihjerivi:


Princen superharvinainen vinyylilevy putkahti päivänvaloon – kauppa pyytää 15 000 dollaria iltasanomat 02:49 14.12

Yhdysvalloista on löytynyt useita erittäin harvinaisia Princen vinyylilevyjä.


Sanna Marin Aamulehdelle: Mies­kansanedustajalta ”törkeä teko” Linnan juhlissa 2016 iltasanomat 22:32 13.12

Sanna Marinin mukaan häntä viime vuoden Linnan juhlissa häirinnyt mieskansanedustaja pyysi seuraavana päivänä anteeksi, Aamulehti kertoo.


Sanna Marin Aamulehdelle: Mieskansanedustajalta ”törkeä teko” Linnan juhlissa 2016 iltasanomat 22:32 13.12

Sanna Marinin mukaan häntä viime vuoden Linnan juhlissa häirinnyt mieskansanedustaja pyysi seuraavana päivänä anteeksi, Aamulehti kertoo.


Näin MTV:n presidenttitentti eteni: Niinistön ja Väyrysen sanailut huvittivat – Huhtasaari aivan omilla linjoillaan MTV 22:24 13.12

Kaikki kahdeksan presidenttivaalien ehdokasta ovat kohdanneet ensimmäistä kertaa yhteisessä televisioväittelyssä. Lue tästä artikkelista, kuinka keskustelu eteni.


Kirkas valoilmiö valaisi mustan taivaan Loviisassa - ”En ole koskaan nähnyt mitään vastaavaa” iltalehti 21:16 13.12

Kotkalaisen Polina Poluskin kuvaamalla videolla näkyy, kuinka pimeä ilta vaihtuu äkilliseen päivänvaloon. Kotkalainen Polina Polusk, 18, oli tiistaina matkalla Helsingistä Kotkaan valtatie 7:lla, kun erikoinen valoilmiö kiinnitti hänen huomionsa. Tapahtumahetkellä kello oli jo lähemmäs kuusi illalla. Pimeä oli laskeutunut jo pitkän aikaa sitten, kun musta taivas muuttui yhtäkkiä valoisaksi.


Hirviömolari Hovinen HIFK:n mörkönä - KalPa ryösti pisteet Helsingistä iltalehti 20:51 13.12

Liigan kuntopuntarin kärkijoukkueet HIFK ja KalPa iskivät yhteen Helsingissä, ja KalPa voitti 3-2. KalPa hävisi lokakuun lopulla IFK:n vieraana 1-5 ja valui sarjassa toiseksi viimeiseksi. Pian sen jälkeen kuopiolaisten kelkka kääntyi, ja joukkue on noussut tukevasti ylempään keskikastiin. Nyt KalPa tuli peliin aivan eri meiningillä kuin edellisellä Nordiksen-vierailullaan - siitäkin huolimatta, että siltä puuttui tukku vakiopelaajia muun muassa maajoukkue-edustusten takia. KalPalla ei ollut edes täyttä neljää kentällistä.


Anun, 41, työmatka Brysseliin levähti kolmen päivän järjettömäksi odysseiaksi – katso kuinka häntä pompoteltiin iltasanomat 20:38 13.12

Anu hihitteli kuin Tuntemattoman sotilaan Vanhala.


Suomen NHL-legendan poika kurittaa HIFK:ta Nordiksella - KalPa karkasi avauserässä iltalehti 19:56 13.12

Liigan kuntopuntarin kärkijoukkueet HIFK ja KalPa iskevät yhteen Helsingin jäähallissa. KalPa hävisi lokakuun lopulla IFK:n vieraana 1-5 ja valui sarjassa toiseksi viimeiseksi. Pian sen jälkeen kuopiolaisten kelkka kääntyi, ja viimeisten 10 ottelun otannassa KalPalla on 25 pistettä. Se takaa kuntopuntarin kärkipaikan ennen 24 pistettä kerännyttä IFK:ta. Nyt KalPa tuli peliin aivan eri meiningillä kuin edellisellä Nordiksen-vierailullaan. Suomen NHL-legendoihin lukeutuvan ja HIFK:ssa mestaruuden 1998 voittaneen Christian Ruutun poika Alexander Ruuttu, 25, iski KalPalle kaksi maalia, joiden ansiosta vieraat johtavat avauserän jälkeen 2-0.


Mitä ihmettä? Ensin KHL antoi pelaajilleen luvan olympialaisiin, nyt sanktiot saanut kiekkopomo perui luvan! iltasanomat 19:44 13.12

KHL tiedotti keskiviikkona, että se päästää pelaajansa olympialaisiin. Tiedote kuitenkin poistettiin myöhemmin samana päivänä.


Prinsessa Sofian kaunis, mystinen tiara ihmetytti Nobel-juhlissa – hovi antoi arvoitukseen vastauksen iltasanomat 18:34 13.12

Prinsessa Sofia edusti Nobel-juhlallisuuksissa samassa tiarassa, joka hänellä nähtiin omana hääpäivänä vuonna 2015.


Huomasitko? Prinsessa Sofian mystinen tiara ihmetytti Nobel-juhlissa – hovi antoi arvoitukseen vastauksen iltasanomat 18:34 13.12

Prinsessa Sofia edusti Nobel-juhlallisuuksissa samassa tiarassa, joka hänellä nähtiin omana hääpäivänä vuonna 2015.


17-vuotias kuoli puukotuksessa kesken koulupäivän Ruotsissa – toinen oppilas otettu kiinni MTV 17:17 13.12

17-vuotias nuori on kuollut Ruotsissa opiskelutoverin puukotettua häntä. Tapaus sattui Enskeden alueella Etelä-Tukholmassa. 


17-vuotias kuoli puukotuksessa kesken koulupäivän Ruotsissa – toinen loukkaantui MTV 17:10 13.12

17-vuotias nuori on kuollut Ruotsissa opiskelutoverin puukotettua häntä. Tapaus sattui Enskeden alueella Etelä-Tukholmassa. 


Koulupoika puukotti tytön kuoliaaksi kesken koulupäivän Ruotsissa – toinen loukkaantui MTV 16:59 13.12

Nuori tyttö on kuollut Ruotsissa koulutoverin puukotettua häntä. Tapaus sattui Enskeden alueella Etelä-Tukholmassa. 


Janne Ojasen poika näyttelee isäänsä MM95-elokuvassa uusisuomi 16:55 13.12

Moni muistaa jääkiekkoilija Janne Ojasen Tapparan ikonina, mutta Ojanen on tehnyt sankaritekoja myös Suomen maajoukkueessa. Hän oli mukana muun muassa Leijonien 1995 MM-kultajoukkueessa, josta kertova elokuva saa ensi-iltansa joulupäivänä.


Uutiset