Kotona jännittänyt valmentaja sai arveluttavat TV-terveiset voittajakehästä iltasanomat 21:36 18.10

Ylä-Savossa voi olla ainakin yhdessä torpassa torstaiaamuna pää kipeä, jos ohjastaja Tuomas Pakkasen neuvo meni perille.


CNN: Kolme kuollut, kaksi loukkaantunut ammuskelussa Yhdysvalloissa – epäilty pakeni paikalta iltasanomat 19:06 18.10

Ainakin kolme ihmistä on kuollut ampumistapauksessa Marylandin osavaltiossa Yhdysvalloissa, kertoo uutiskanava CNN.


Poliisi saanut valmiiksi Hartolan asemiehen tutkinnan - puhui "kaikkien tappamisesta" iltalehti 14:32 18.10

Hämeen poliisi on saanut valmiiksi Hartolan aseella uhkailun tutkinnan. Hämeen poliisi on saanut valmiiksi Hartolassa elokuun alussa tapahtuneen aseellisen uhkauksen tutkinnan. 26-vuotias paikallinen mies osoitteli aseella marketin pihassa ja sisällä useita henkilöitä lähietäisyydeltä ja yritti laukaista aseen ainakin kahdesti. Koska ase ei toiminut, kukaan ei vahingoittunut. Tapahtumassa oli kuitenkin ainekset vakavaan vaaratilanteeseen.


Tapanilan tehdaspalon epäillään alkaneen lasten tulitikkuleikeistä iltalehti 09:37 18.10

Täystuhoon johtaneen vanhan tapettitehtaan tulipaloa tutkitaan törkeänä tuhotyönä. Sytyttäjiksi epäillään toisella kymmenellä olevia lapsia. Sanduddin vanhan tehdasrakennuksen palon syy on selviämässä. Iltalehden tietojen mukaan poliisi epäilee palon saaneen alkunsa lasten tulitikkuleikeistä. Hylätty ja purku-uhan alla ollut tehdasrakennus oli nuorten suosima kokoontumispaikka. Törkeätä tuhotyötä tutkivalla poliisilla on tiedossa jo muutamien epäiltyjen henkilöllisyys. Epäiltyinä on ainakin tutkinnan alkuvaiheessa sekä tyttöjä että poikia.


Amnesty: Myanmarin armeija ajaa suunnitelmallisin hirmuteoin rohingya-vähemmistöä maasta iltalehti 03:39 18.10

Myanmarin armeija on syyllistynyt järjestelmällisesti rikoksiin ihmisyyttä vastaan Rakhinen osavaltiossa, sanoo ihmisoikeusjärjestö Amnesty International raportissaan. Rakhinen operaation tarkoituksena on järjestön mukaan ajaa rohingya-vähemmistö Myanmarista. Järjestön mukaan Myanmarin armeija on syyllistynyt ainakin murhiin, karkotuksiin ja pakkosiirtoihin, kidutukseen, raiskauksiin, vainoon sekä ruoan ja lääkeavun epäämiseen.


Lahdessa on uusi isäntä - MM-tason mieheltä vakuuttava debyytti iltalehti 21:00 17.10

Viime keväänä Tsekin paidassa MM-kisoissa pelannut puolustaja Libor Sulak sulatti Pelicans-debyytillään taatusti paatuneimmankin lahtelaisen kiekkojännärin sydämen. Sulak haki syksyllä pelipaikkaa Detroit Red Wingsin harjoitusleiriltä. NHL-unelma sai kuitenkin vielä ainakin tovin odottaa. Se saattaa hyvinkin olla Pelicansille suoranainen lottovoitto. Isokokoinen Sulak luistelee höyhenen kevyesti. Ei mies tunnu myöskään kaihtavan fyysisiä kaksinkamppailuja.


HKScanin Viron-tehtailla kuohuu taas - työntekijät tyytymättömiä palkkoihinsa iltalehti 15:37 17.10

Lakko kestää ainakin tämän päivän, ja se on HKScanin mukaan laiton. HKScanin virolaisella lihanjalostamolla kuohuu taas. Elokuussa HKScanin virolaishautomo aiheutti porua molemmin puolin Suomenlahtea, kun ilmeni, että hautomon työntekijöillä on tapana heittää eläviä tipuja roskapönttöön. Tiput joutuivat kitumaan pöntöissä yli yön ennen kuin roska-auto kuljetti ne lopulliseen määränpäähänsä.


Ferrarin romahdus mietityttää Kimi Räikköstä – ”On ainakin jotain positiivista” iltasanomat 15:08 17.10

Tänään 38 vuotta täyttävä Kimi Räikkönen uskoo, että Ferrari pystyy vielä voittamaan kisoja loppukaudella.


SDP: Sipilän hallitus vetäytyy kiinteistöveron pakkokorotuksista iltalehti 13:13 17.10

SDP:n mukaan Juha Sipilän (kesk) hallitus vetäytyi tiistaina kiinteistöverojen pakkokorotuksista. Hallitus antoi viime viikolla eduskunnalle esityksen kiinteistöveron ala- ja ylärajojen nostosta, mikä olisi johtanut ainakin 170 kunnassa kiinteistöveron pakkokorotuksiin, koska monet kunnat ovat perineet kiinteistöveroa sen alarajan mukaan tai hieman sen päälle.


Ajokeli on huono Pohjois-Lapissa iltalehti 06:46 17.10

Ajokeli on huono Pohjois-Lapissa. Ilmatieteen laitos varoittaa, että ajokeli muuttuu huonoksi aamusta alkaen sohjoisten teiden ja tienpintojen jäätymisen takia Sodankylässä, Pelkosenniemellä, Savukoskella, Enontekiössä, Inarissa ja Utsjoella. Päivystävän meteorologin mukaan huono ajokeli jatkunee ainakin aamun ajan. Lumisateet heikkenivät Lapin keski- ja pohjoisosissa aamukuuteen mennessä. Ilmatieteen laitokselta arvioidaan, ettei alueelle ole luvassa tänään enempää lumisateita sadealueen siirtyessä kohti itää.


Irakilaisjoukot valtasivat Kirkukin kurdeilta - Yhdysvaltain aseistamat liittolaiset taistelevat keskenään iltalehti 02:45 17.10

Irakin turvallisuusjoukot ovat vallanneet strategisesti tärkeän Kirkukin kaupungin kurdeilta. Irakin joukot tunkeutuivat kahden etulinjan läpi sunnuntaina ja olivat maanantaihin mennessä ottaneet haltuunsa tärkeimmät öljykentät, kuten Baba Gurgurin, sekä paikallisen K1-sotilastukikohdan. Irakin hallussa ovat myös valtio-omisteisen öljy-yhtiön toimistot. Hyökkäyksessä on kuollut ainakin 15 kurditaistelijaa ja loukkaantunut useita muita. Kirkukin maakunnassa sijaitsee yksi maan suurimmista öljykentistä. Yli kuusi prosenttia maailman öljystä tulee alueella.


Dramaattinen video Kalifornian maastopaloista: Kaverukset pelastuivat täpärästi liekkimeren keskeltä iltasanomat 22:28 16.10

Kalifornian palolaitos kertoo saaneensa ainakin 40 henkeä vaatineet maastopalot hallintaan.


Ophelia iski Brittein saarille: Ainakin kolme kuolonuhria Irlannissa - lontoolaiset säikähtivät oranssia taivasta iltalehti 20:10 16.10

Brittein saaria murjoo harvinaisen raju myrsky. BBC:n tietojen mukaan ainakin kolme henkilöä on menettänyt henkensä myrskyn seurauksena. Viimeisin kuolonuhri oli keski-ikäinen nainen, jonka auton päälle putosi kaatuva puu. Myös toinen, parikymppinen nainen kuoli samasta syystä. Ennustettu tuulen nopeus on paikoitellen jopa 36 metriä sekunnissa. Irlannissa on havaittu puuskia, joiden nopeus on ollut peräti 48 metriä sekunnissa. Suomen Ilmatieteen laitos pitää myrskytuulen rajana 20 metriä sekunnissa.


Ainakin 3 kuollut Ophelia-myrskyssä Irlannissa – kahden päälle kaatui puu, yksi menehtyi moottorisahaturmassa iltasanomat 19:16 16.10

Irlannissa ainakin kolme ihmistä on kuollut Ophelia-myrskyyn liittyvissä onnettomuuksissa, kertoo poliisi.


Suomen syyssään ääripäät: Ahvenanmaalla intiaanikesä - Kittilässä lumi yllätti palopäällikön: "Pitääpä ottaa kuva" iltalehti 15:59 16.10

Mitään ei ole vielä sattunut liikenteessä lumen takia. Tiet ovat paikoin lumessa Lapissa ainakin Kemijärvi-Ylitornio-linjalle asti. Tilanne käy ilmi Liikenneviraston kelikameroista. Esimerkiksi Kittilässä on lunta satanut paikoin paksultikin, jopa neljä senttiä.


Mogadishun rekkapommi vaatinut jo ainakin 276 kuolonuhria iltasanomat 08:56 16.10

Somalian lauantaisessa pommi-iskussa on kuollut ainakin 276 ja haavoittunut 300 ihmistä, kertoo maan viestintäministeriö.


Rohingya-pakolaisia kuljettanut vene upposi – ainakin kahdeksan kuollut iltasanomat 08:39 16.10

Bangladeshin ja Myanmarin rajalla Naf-jokeen uponneessa veneessä oli arviolta 50 ihmistä.


BBC: Somalian pommi-iskussa kuollut yli 200 ihmistä iltalehti 07:17 16.10

Presidentti syyttää iskusta al-Shabaab-terroristijärjestöä Somalian lauantaisessa pommi-iskussa on poliisin mukaan kuollut ainakin 230 ihmistä, uutisoi BBC. Lisäksi satoja on haavoittunut. Uutistoimisto AP:n mukaan Somalian hallitus on puolestaan kertonut, että kuolonuhreja on ainakin reilut 270 ja haavoittuneita noin 300. Rekkaan pakatut pommit räjähtivät lauantaina Safari-hotellin sisäänkäynnin tuntumassa maan pääkaupungissa Mogadishussa. Hotelli romahti räjähdyksen voimasta, mikä aiheutti tuhoa myös hotellin ympärillä.


Ainakin 230 kuollut Somalian pommi-iskussa – video paljastaa valtavan hävityksen iltasanomat 05:49 16.10

Presidentti syyttää iskusta al-Shabaab-terroristijärjestöä.


Uutiset