Onko 15 euroa tunnissa hyvä vai huono palkka? Ainakin se on Suomen yleisin tuntiliksa iltalehti 22:04 25.02

Muun muassa kuorma-auton kuljettajat, sairaanhoitajat ja lastentarhanopettajat tienaavat lisineen noin 15 euroa tunnilta. Suomalaisten yleisin tuntipalkka vuonna 2016 oli mukaan 15 euroa, kun tuntipalkkaan lasketaan mukaan kaikki lisät, ylityöansiot ja luontoisedut. Noin 140 000 palkansaajan tuntiansiot osuivat 15-15,99 euron väliin. Yleisin palkka ei tarkoita keskipalkkaa tai mediaanipalkkaa vaan sitä, missä ansioluokassa on eniten palkansaajia. Jos työntekijä tekee 15 euron tuntipalkalla perinteistä 7,5 tunnin työpäivää työkuukauden verran hän tienaa noin 2 500 euroa, joka oli suomalaisten yleisin palkka vuonna 2016.


Poliisioperaatio käynnissä Kotkassa, Baarin pihassa useita hälytysajoneuvoja - yksi otettu kiinni iltalehti 22:00 25.02

Paikalla on ainakin neljä poliisipartiota Kotkasta ja Kouvolasta sekä kaksi ensihoidon yksikköä. Poliisi kertoo, että yksi henkilö on otettu kiinni. Poliisilla on meneillään operaatio Kotkan Ristinkalliolla sijaitsevassa kiinteistössä, jossa sijaitsee muun muassa ravintola El Pörrö ja liikehuoneisto sekä kiinteistön viereisessä kerrostalossa. Tapahtumapaikka on Pahkakadulla. Paikalla on ainakin neljä poliisipartiota Kotkasta ja Kouvolasta sekä kaksi ensihoidon yksikköä.


Moniveto: Saadaanko Saksaan ylläriä? iltasanomat 21:36 25.02

Maanantai-illan Monivedossa haetaan kerrointa pelaamalla ainakin osittain saksalaista suurseuraa vastaan.


Poliisioperaatio käynnissä Kotkassa - Baarin pihassa useita hälytysajoneuvoja iltalehti 21:27 25.02

Paikalla on ainakin neljä poliisipartiota Kotkasta ja Kouvolasta sekä kaksi ensihoidon yksikköä. Poliisilla on meneillään operaatio Kotkan Ristinkalliolla sijaitsevassa kiinteistössä, jossa sijaitsee muun muassa ravintola El Pörrö ja liikehuoneisto. Tapahtumapaikka on Pahkakadulla. Paikalla on ainakin neljä poliisipartiota Kotkasta ja Kouvolasta sekä kaksi ensihoidon yksikköä.


Kaksi autoa kolaroi Etelä-Karjalassa - yksi loukkaantui vakavasti: ”Jalka oli virheasennossa ainakin” iltalehti 19:43 25.02

Valtatie 13 oli onnettomuuden vuoksi poikki, mutta on nyt avattu liikenteelle. Etelä-Karjalan Savitaipaleella valtatie 13:lla tapahtui noin kello 17:45 kahden auton välinen kohtaamiskolari. Autoissa oli yhteensä neljä henkeä. Kolme selvisi onnettomuudesta ilman vammoja, mutta yksi loukkaantui vakavammin ja hänet on toimitettu Etelä-Karjalan keskussairaalaan. Vakavammin loukkaantunut henkilö jouduttiin irrottamaan autosta. Hän oli pelastuslaitoksen päivystävän palomestari Petri Pätylän mukaan kuitenkin tajuissaan.


Tornadot riepottelivat Yhdysvaltoja - ihmisiä kuollut talon romahtamiseen ja hukkunut autoihin iltalehti 17:00 25.02

Pyörremyrskyt tekivät pahoja tuhoja Kentuckyssa, Arkansasissa ja Tennesseessä. Kolme tornadoa repi läpi kolme osavaltion sunnuntain vastaisena yönä Yhdysvalloissa. Myrskyt aiheuttivat pahoja tulvia. Kentuckyn osavaltiossa on kuollut ainakin kolme ihmistä, ja Arkansasissa raportoitiin yksi kuolema. Uutisvideoissa ja -kuvissa näkyy, miten ihmisten kodit ovat kärsineet mittavia myrskytuhoja.


Irak tuomitsi 15 naista kuolemaan iltalehti 16:08 25.02

Turkkilaisnaiset ovat tuomion mukaan Isisin jäseniä. Irakilainen rikostuomioistuin tuomitsi sunnuntaina 15 turkkilaisnaista kuolemaan, kertoo uutistoimisto AFP. Naiset ovat oikeuden mukaan terrorijärjestö Isisin jäseniä. Kuudestoista turkkilaisnainen sai elinkautisen vankeustuomion. Irak on ottanut kiinni ainakin 560 naista ja 600 lasta, joiden se epäilee olevan Isisin jäseniä tai jäsenten sukulaisia. Irak on järjestänyt nopeasti useita oikeudenkäyntejä Isisin jäseniä vastaan.


Syyrian Itä-Ghoutan pommituksissa kuollut jo yli 500 - uhrien joukossa yli 120 lasta iltalehti 18:18 24.02

YK:n turvallisuusneuvosto äänestää tulitaukoesityksestä tänään lauantaina. Damaskoksen lähellä sijaitsevaa Itä-Ghoutaa moukaroidaan säälittä. Syyrian Itä-Ghoutaa moukaroivissa ilma- ja tykistöiskuissa on kuollut jo ainakin 500 ihmistä, kertoo uutistoimisto AFP.


Ainakin 23 ihmistä kuoli Talebanin ja Isisin iskuissa eri puolilla Afganistania iltasanomat 16:59 24.02

Suurin osa uhreista oli sotilaita.


Niskasta muistetaan ainakin rahalla Savossa – maakuntalehdestä taas Iivon Sanomat MTV 13:45 24.02

Iivo Niskanen on ollut suomalaisten keskuudessa juhlittu sankari 50 kilometrin olympiakullan jälkeen. Muun muassa hiihtäjän kotiseudulla Savossa päätettiin repäistä hiihtosankarin kunniaksi.


Mannerheimille huivi, Hesarille uusi nimi, Ylen tornin valot: Näin Suomessa osallistutaan Viron satavuotisjuhlintaan MTV 10:58 24.02

Suomalaislehdistä ainakin Helsingin Sanomat ja Maaseudun Tulevaisuus ovat ilmestyneet poikkeuksellisesti vironkielisillä nimillä. Tällä lehdet kunnioittavat Viron itsenäisyyden satavuotispäivää, jota vietetään tänään.


Kolme kuoli itsemurhaiskuissa Afganistanissa iltasanomat 09:31 24.02

Ainakin kolme ihmistä on kuollut ja parikymmentä haavoittunut useissa itsemurhaiskuissa Afganistanissa.


Kaksi autopommia räjähti Mogadishussa – parikymmentä ihmistä kuoli iltasanomat 20:27 23.02

Somalian pääkaupungissa Mogadishussa on räjähtänyt kaksi autopommia ja ainakin 18 ihmistä on saanut surmansa, kertoo paikallinen ambulanssipalvelu. Iskuissa haavoittuneita on noin 20.


Somalian pääkaupungissa kaksi voimakasta räjähdystä – ainakin 18 kuollutta MTV 19:47 23.02

Somalian pääkaupungissa Mogadishussa on räjähtänyt kaksi autopommia.


Ysäribändi Steps palasi ja tekee ison kiertueen - vetoapuna Saara Aalto! iltalehti 18:30 23.02

Saara Aalto toimii kesän keikoilla Steps-yhtyeen lämmittelijänä. Saara Aallon keikkakalenteri alkaa täyttyä hyvää vauhtia. Ensi kesänä on luvassa konsertteja ainakin Britanniassa, sillä Aalto esiintyy Steps-yhtyeen lämmittelijänä neljällä keikalla. - Tulkaa kesällä katsomaan kiertuettani Stepsin kanssa. Tästä tulee vuoden 2018 isoin ja loistavin stadionkiertue, Aalto hehkuttaa Instagramissa.


Syyrian Ghoutassa tuhotaan systemaattisesti sairaaloita iltalehti 08:02 23.02

Viikon ilmaiskujen aikana 22 sairaalaa tai klinikkaa on vaurioitunut. Syyrian ja Venäjän hävittäjät jatkavat jo kuudetta päivää piiritetyn Itä-Ghoutan kapinallisalueen pommittamista. Satoja ihmisiä on kuollut ja ainakin 2 000 haavoittunut muutamassa päivässä. Ilmaiskuissa on tuhoutunut 22 sairaalaa tai klinikkaa. Itä-Ghoutassa olevat lääkärit kertovat, että vain kolme alueen sairaalaa on täysin toiminnassa. Lääkärit ilman rajoja -järjestön edustaja kertoo, että 13 sen tukemaa sairaalaa on tuhottu kolmen päivän aikana.


Tynnyripommit kylvävät kuolemaa Syyriassa – keskimäärin yksi räjähtää joka tunti iltasanomat 06:33 23.02

Aktivistijärjestön mukaan Syyriassa on sodan aikana pudotettu ainakin 68 000 tynnyripommia.


CNN: Trumpin ex-kampanjaväelle lisää syytteitä iltasanomat 00:10 23.02

Syytteiden joukossa on ainakin vero- ja pankkipetossyytteitä.


Naisleijonien tähti Noora Räty ei koskaan uskonut, mitä Kiinassa kokisi: ”Pyörittelen silmiäni, että onko tämä todellista” iltalehti 23:44 22.02

Naisleijonien ykkösmolari Noora Räty elää absurdia unelmaa Kiinassa - ainakin naisjääkiekkoilijan vinkkelistä. Suomessa, ja oikeastaan kaikkialla paitsi Pohjois-Amerikassa, on totuttu siihen että naisen on liki mahdoton tehdä elantonsa jääkiekkoa pelaamalla. Käytännössä jokainen joutuu itse asiassa maksamaan pelaamisestaan. Tuore kaksinkertainen olympiapronssimitalisti Räty on erittäin harvinainen poikkeus. Räty tahkoaa nykyisin Kunlun Red Starissa Kiinassa - ammattilaisena!


Uutiset