Taas yksi mainio suomalaissopimus: Joel Armia jatkaa Montrealissa yli tuplasti tuhdimmalla palkalla iltalehti 20:42 11.07

Porilaislähtöisen hyökkääjän uusi sopimus on kaksivuotinen. Montreal Canadiens ilmoitti torstaina solmineensa kaksivuotisen jatkosopimuksen suomalaishyökkääjä Joel Armian kanssa. Porilaislähtöistä laitahyökkääjää odottaa tilipäivä. Armia tienaa uudella sopimuksellaan kaudessa 2,6 miljoonaa dollaria. Aikaisempi sopimus toi hänelle 925 000 dollarin vuosiansiot.


Tähän on tultu: Muut F1-tallit aikovat riistää Mercedekseltä merkittävän edun, sääntöjä yritetään muuttaa kesken kauden – ”Jotkut tekevät parempaa työtä kuin toiset” iltalehti 17:44 27.06

Mercedeksen ylivoima saattaa johtaa toimenpiteisiin jopa kesken F1-kauden. Kun F1-kautta on takana kahdeksan osakilpailun verran, Mercedes on vienyt nimiinsä jokaisen kilpailun. Viisi tuplamestaruutta putkeen voittanut talli on kasvattanut valmistajien MM-sarjassa johtonsa jo 140 pisteeseen, mikä tarkoittaa sitä, että vaikka Lewis Hamilton ja Valtteri Bottas keskeyttäisivät seuraavat kolme osakilpailua ja toisena oleva Ferrari saavuttaisi kyseisistä kilpailuista täydet pisteet, Mercedes johtaisi MM-sarjaa edelleen kahdeksalla pisteellä. Yhtenä syynä Mercedeksen ylivoimaan on pidetty Pirellin tälle kaudelle uudistamia renkaita, joissa kulutuspinta on 0,4 milliä ohuempi kuin viime kauden renkaissa. Kulutuspinnan ohentaminen muutti rengasta niin, että sen optimaalinen toimintalämpötila on nyt korkeampi kuin viime kaudella. Tämän uskotaan auttaneen Mercedestä, koska talli on aikaisempina vuosina tuskaillut juuri liian korkeiden rengaslämpöjen kanssa.


Oikaisu: Hirviniemen syytteet hylättiin iltalehti 15:49 07.06

Iltalehti oikaisee virheellisen push-ilmoituksen. lltalehdeltä lähti virheellinen push-viesti 7.6. klo 15.32, jossa oli virheellinen tieto, että Hirviniemi olisi saanut tuomion tapauksesta, jossa häntä syytettiin seksuaalisesta ahdistelusta. Todellisuudessa syytteet hylättiin, eikä aikaisempi push-viesti pidä paikkaansa. Toimitus pahoittelee virhettä.


Ovatko maalijuhlat ohi Stanley Cupin finaaleissa? Tuukka Rask mahdollistaa sen käytännössä aina iltalehti 13:57 06.06

NHL:n finaalisarja lähestyy ratkaisuvaiheitaan, kun vuorossa on jo viides peli. Ei olisi mikään varsinainen yllätys, vaikka aikaisempien otteluiden maalijuhlat vaihtuisivat tässä vaiheessa tarkempaan puolustustaisteluun. Maalimäärällisesti finaalit ovat toistaiseksi olleet runsasmaalisia, kun neljässä pelissä on tehty yhteensä 25 maalia (6,25 per peli). Vaikka peli on yleisestikin muuttunut tällä kaudella NHL:ssä runsasmaalisempaan suuntaan, ja vaikka valmentajat ottavat maalivahtejakin pois aikaisempaa aikaisemmin loppuhetkien tappiotilanteissa, kuuluu näin tärkeisiin otteluihin edelleen maalimäärissä ottaa vähän korjausta alaspäin.


Kiina kiristää otettaan ihmisoikeusaktivisteista Tiananmenin verilöylyn 30-vuotispäivän lähestyessä yle 18:53 31.05

Kiinan viranomaiset ovat pidättäneet kymmeniä ihmisiä. Otteita kuvataan jopa kovemmiksi kuin aikaisempina vuosipäivinä.


MM-kisojen välierävaihetta muutettiin dramaattisesti – näin otteluparit muodostetaan MTV 10:29 23.05

Jääkiekon MM-kisoissa on aikaisempina muodostettu pudotuspelikaavio, jonka mukaan otteluparit määräytyvät puolivälieristä aina mitalipeleihin asti. Tänä vuonna systeemiä on kuitenkin muutettu. MTV Urheilu kertoo, mistä on kyse.


IIHF muutti MM-kisojen välierävaihetta dramaattisesti – näin otteluparit muodostetaan MTV 10:29 23.05

Jääkiekon MM-kisoissa on aikaisempina muodostettu pudotuspelikaavio, jonka mukaan otteluparit määräytyvät puolivälieristä aina mitalipeleihin asti. Tänä vuonna systeemiä on kuitenkin muutettu. MTV Urheilu kertoo, mistä on kyse.


Oppositio keskittämässä voimiaan Istanbulin uusintavaaleissa yle 17:38 12.05

Lukuisat pienet puolueet ovat viestittäneet, että ne voisivat tukea uusintavaaleissa pääoppositiopuolueen ehdokasta protestoidakseen aikaisempien vaalitulosten mitätöintiä.


Mitä tapahtuu rantaan hylätyille soutuveneille? Osa jätetään Espoon rannoille lahoamaan iltasanomat 05:40 12.05

Erityisesti Westendissä on ollut aikaisempina vuosina paljon hylättyjä soutuveneitä. Nyt tilanne on siellä helpottunut.


dramaattisesti pois kaatoi Hongan, KuPS keihäskisoihin ja kiskaisi lattialuukun alta lohista – nousu maailmantilastossa pingviinit olivat turnausvoitto urheilupyhätöistä

Uutiset