F1-lähtöjärjestys: Valtteri Bottas starttaa Mercedeksen ykköshevosena – pysyvätkö Ferrarin rivit kasassa?

MTV 06:55 13.10

Valtteri Bottas lähtee sunnuntaiaamun Japanin F1-kisaan kolmannesta lähtöruudusta. Ferrarit valtasivat jälleen eturivin tällä kertaa kisapäivän aamuna ajetussa aika-ajossa.


Mika Kallio lähtee 21. ruudusta Thaimaassa

yle 13:31 05.10

Mika Kallion vauhti riitti 21. sijalle MotoGP-luokan Thaimaan MM-osakilpailun aika-ajossa.


Asiantuntija: Kimi Räikkösen MM-pistehaaveet lepäävät onnekkaiden sattumien varassa - ”Pelkästään ajamalla ei ole mahdollisuuksia”

iltalehti 18:19 28.09

Suomalaiskuskit epäonnistuivat raskaasti Venäjän GP:n aika-ajossa. Jyrki Järvilehto katseli ihaillen Charles Leclercin ajoa Venäjän GP:n aika-ajossa. – On se kova. Hän tempoi melko ylivoimaiset pohjat tuollaisella radalla. Eikä se ollut mitenkään yllättävää, koska Ferrari jatkoi hyvää menoaan, Järvilehto aloittaa.


Ottaako Ferrari neljännen voiton putkeen? - ”Siellä pitää olla kärjessä koko ajan”

iltalehti 13:10 28.09

Ferrarit lähtevät ennakkosuosikkeina Venäjän GP:n aika-ajoon. Charles Leclerc oli nopein Sotshin ensimmäisissä harjoituksissa. Iltapäivällä hän jäi kakkoseksi Max Verstappenille hävinneenä, mutta huomattavaa on, että hollantilainen saa viiden lähtöruudun rangaistuksen moottoriremontista. Kun Valtteri Bottas jäi monacolaisen kyydistä yli 0,3 sekuntia, on vaikea nähdä Mersujen haastavan Leclercia aika-ajossa. Eikä sunnuntaina olisi mikään ihme, jos Ferrari venyttäisi GP-voittoputkensa jo neljään.


F1-tallin jättimoka aiheutti tiimikaverien keskinäisen kolarin - ”Tuo oli äärimmäisen typerää”

iltalehti 16:30 27.09

Toro Rosso -kuskit törmäilivät toisiinsa Venäjän GP:n toisissa harjoituksissa. Venäjän GP:n toiset vapaat harjoitukset sujuivat yllättäen Max Verstappenin tahdissa. Hollantilainen jätti Charles Leclercin kakkostilalle selvällä 0,335 sekunnin erolla. Verstappen ei kuitenkaan taistele paalupaikasta, koska hän tulee samaan viiden lähtöruudun rangaistuksen moottoriremontin takia. Hän ei sen takia myöskään saa kaikkia Honda-hevosvoimia käyttöönsä lauantain aika-ajossa.


Valtteri Bottas noudatti ohjeita, vaikka Lewis Hamilton vähät välitti niistä: ”Ensi kerralla toimii samoin minulle”

MTV 05:50 23.09

Valtteri Bottas uskoo yhä Lewis Hamiltonin Singaporen aika-ajossa tekemän tempun jälkeen, että tallikaveri antaa hänelle sunnuntain kisaa vastaavassa tilanteessa tietä Mercedeksen herrasmiessäännön mukaisesti.


Valtteri Bottas vihjasi CMorelle ottavansa kyynärpäät käyttöön - ”Tietenkin tuollaiset asiat muistetaan”

iltalehti 18:29 22.09

Valtteri Bottaksen Singaporen GP meni piloille jo lauantain aika-ajossa. Valtteri Bottas kärsi lauantaina tallikaverinsa Lewis Hamiltonin itsekkyydestä. Britti ahnehti suomalaisen edelle juuri ennen ratkaisevan aika-ajokierroksen alkua, ja pilasi samalla Bottaksen mahdollisuudet hyvään tulokseen. Nastolalainen pääsi matkaan viidennestä ruudusta ja tuli myös maaliin samalla sijalla. Heti kisan jälkeen Bottas ruoti vielä aika-ajon vaikutuksia CMore-kanavan haastattelussa.


Valtteri Bottas paljastaa Mercedeksen tiimipalaverin sisällön: ”Olivat huolissaan, että teen saman Lewikselle ensi kerralla – tietenkin tuollaiset muistetaan”

MTV 17:53 22.09

Valtteri Bottas päätti noudattaa Mercedeksen herrasmiessääntöjä Singaporen F1-kisassa, vaikka Lewis Hamiltonista ei ollut samaan lauantain aika-ajossa. Tiimin sisällä asia käytiin läpi ajopäivien välissä.


Mercedes-pomo pitää Lewis Hamiltonin etuilua väärinkäsityksenä: ”Meillä on ollut pahempiakin tilanteita”

MTV 15:11 22.09

Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff ei nähnyt aika-ajossa Lewis Hamiltonin ja Valtteri Bottaksen välille kitkaa aiheuttaneessa etuilutilanteessa väärinkäsityksen lisäksi muuta merkittävää.


Raju purkaus: Valtteri Bottas nimitti Lewis Hamiltonia alatyylisellä tavalla

MTV 10:37 22.09

Valtteri Bottas antoi palaa tiimiradioon Mercedes-tallikaverinsa Lewis Hamiltonin tökerön tempun jälkeen Singaporen F1-aika-ajossa.


Kimi Räikkönen tuskaili autoaan C Morelle - ”Luotto puuttuu”

iltalehti 17:56 21.09

Kimi Räikkönen hävisi Singaporen GP:n aika-ajossa myös tallikaveri Antonio Giovinazzille. Kimi Räikkönen ei ole vielä onnistunut saamaan yhtään MM-pistettä F1-kesäloman jälkeen. Vaikeaa se on sunnuntainakin, koska suomalainen starttaa kisaan varsin vaisun aika-ajon jälkeen 13. ruudusta. Räikkönen oli aika-ajossa Racing Point -kuski Sergio Péreziä hitaampi, mutta meksikolainen saa viiden lähtöruudun rangaistuksen vaihdelaatikkoremontin takia.


Charles Leclercilta jälleen karu isku Sebastian Vettelille – Valtteri Bottaksen ja Kimi Räikkösen aika-ajosta pettymys

MTV 17:21 21.09

Charles Leclerc ajoi upealla kierroksella paalupaikalle Singaporen F1-kisassa. Ferrarin tallikaveri Sebastian Vettel ja Mercedeksen Valtteri Bottas epäonnistuivat viimeisillä yrityksillään aika-ajossa.


Taas seinään aika-ajossa! Kimi Räikkönen raapi betonia matkaansa Singaporen radalta

MTV 16:56 21.09

Kimi Räikkösen aika-ajot saivat uutta vipinää Singaporen katuradalla, kun suomalaiskuski osui ratamuuriin toisessa osiossa.


Näkökulma: Kimi Räikkösen rangaistus paljastaa FIA:n tuomaroinnin järjettömyyden – miten aika-ajossa menestymisestä voidaan sakottaa?

MTV 18:30 09.09

Kimi Räikkösen kesken sunnuntain F1-kisaa saama rangaistus yllätti älyttömyydellään niin meidät toimittajat kuin näköjään myös Alfa Romeolla vuosikymmeniä toimineet huippuosaajat. Kansainvälisen autoliiton FIA:n tuomaritoiminta esiintyi muutenkin viikonlopun aikana varsin erikoisessa valossa.


Mercedeksen data paljastaa: Kimi Räikkösen ulosajo vei Valtteri Bottakselta paalupaikan

MTV 19:55 07.09

Mercedeksen analytiikan laskelmien mukaan Valtteri Bottas hävisi ratkaisevat kaksi kymmenystä, kun Kimi Räikkösen ulosajo pakotti hänen maanmiestään nostamaan jalkaa kaasulta Italian F1-kisan aika-ajossa.


Valtteri Bottaksella onni onnettomuudessa: uskoo menettäneensä paalupaikan, mutta suomalaiselle olisi voinut käydä kylmät aika-ajossa!

MTV 18:13 07.09

Valtteri Bottas ei ehkä tarkalleen tiennyt heti Italian F1-kisan aika-ajon jälkeen, että hän olisi saattanut jäädä kokonaan ilman aikaa, jos hänen ensimmäistä vetoaan ei olisi laskettu mukaan tuloslistaan.


Ferrari vahvisti suosikkiasemaansa - Valtteri Bottas löysi vihdoin aika-ajovauhdin

iltalehti 14:08 07.09

Italian GP:n kolmas harjoitus ajettiin Monzan radalla. Ferrari otti entistä tiukemman otteen ennakkosuosikin viittaan. Tällä kertaa Sebastian Vettel varmisti maranellolaisten ykköstilan 1.20,294. Red Bullin Max Verstappen pääsi vain 0,032 sekunnin päähän, mutta hollantilaisen aika-ajovetoa rasittaa tuleva lähtöruuturangaistus. Verstappen ei varmasti vedä aika-ajoa täysillä, koska hän joka tapauksessa starttaa takarivistä. Verstappen voikin keskittyä aika-ajossa antamaan vetoapua tallikaveri Alex Albonille.


Täydellisen aika-ajoimun etsintä jatkuu Monzassa - ”Se on arpapeliä”

iltalehti 13:59 07.09

Italian GP:n aika-ajossa nähdään taas erikoinen näytelmä. Viime viikonloppuna F1-sarja piipahti Span radalla. Belgialaisklassikko on yksi kalenterin vauhdikkaimmista osakilpailuista, ja siksi suoranopeuksiltaan ylivoimainen Ferrari otti sieltä kauden avausvoittonsa. Kovin suuria ennustajalahjoja ei tarvita veikkaamaan maranellolaisia myös tulevan viikonlopun valtiaiksi. Siirtymä Monzaan tarkoittaa vain sitä, että Span downforcea vaativa kakkossektori jää pois, ja F1-kuskit saavat ajaa ”Vauhdin temppelinä” tunnetun lombardialaisradan läpi nilkka suorana.


Räikköstä turhautti yllättävä kolari – kommentoi C Morelle: "On turha olla tuolla ja ajella"

yle 18:27 01.09

Alfa Romeo oli hyvässä vauhdissa lauantain aika-ajossa. Kolari kuitenkin vesitti Kimi Räikkösen kisan, ja hän oli lopulta 16:s.


mieheksi – Trumpin päätöksen valmistu

Hot topics