Paavo Nurmi Gamesin ennätysnainen kärähti dopingista – näytteestä löytyi lihaksia kasvattavia aineita

iltalehti 20:02 16.09

Sprintterin näytteestä löytyi Ibutamorenia ja Ligandrolia. Kansainvälisen yleisurheiluliiton (IAAF) eettisyyttä valvova Athletics Integrity Unit (AIU) kertoi maanantaina, että eteläafrikkalainen 100 metrin naissprintteri Carina Horn on kärynnyt kiellettyjen aineiden käytöstä. Horn, 30, on Etelä-Afrikan nopein nainen. Hän juoksi Timanttiliigan kilpailussa vuonna 2018 uuden satasen ennätyksensä 10,98.


Caster Semenya yllättää – hyppäsi kokonaan toisen lajin pariin

MTV 16:34 06.09

Eteläafrikkalainen yleisurheilija Caster Semenya tekee uuden lajivaltauksen. Naisten 800 metrin juoksun kaksinkertainen olympiavoittaja ja kolminkertainen maailmanmestari Semenya harjoittelee eteläafrikkalaisen naisten jalkapallojoukkueen JVW:n kanssa, kerrotaan BBC:n verkkosivuilla.


Yleisurheilun supertähti osallistui julkkisten rugbypeliin - muuttui sekunnissa uran karmeimmaksi päätökseksi

iltalehti 07:42 03.09

Olympiavoittaja ja kaksinkertainen MM-kultamitalisti Wayde van Niekerk ei pysty puolustamaan kultamitaliaan Dohan MM-kisoissa. Eteläafrikkalainen pikajuoksija Wayde van Niekerk vahvisti, ettei hän pysty osallistumaan syyskuun lopussa alkaviin yleisurheilun MM-kisoihin Dohassa. Van Niekerk on 400 metrin hallitseva MM-kultamitalisti. Van Niekerk juhli matkalla niin Pekingissä 2015 kuin Lontoossa 2017. Lisäksi hän voitti olympiakultaa Riossa vuonna 2016 ja rikkoi tuolloin myös matkan maailmanennätyksen.


Caster Semenyan MM-unelma murskaksi – IAAF vaatii lääkitystä Dohassa kilpailemiseen: ”Olen todella pettynyt”

iltalehti 22:53 30.07

Svetisin korkein oikeus antoi ensin Semenyalle väliaikaisen luvan kilpailla ilman lääkitystä. Kansainvälinen yleisurheiluliitto IAAF ilmoitti tiistaina, ettei Caster Semenya saa osallistua Dohan MM-kisoihin ilman testosteronia alentavaa lääkitystä. Eteläafrikkalainen Semenya on hallitseva naisten 800 metrin maailmanmestarijuoksija. Lääkitys antaisi hänelle luvan kilpailla


Murhatuomion saanutta Oscar Pistoriusta vastaan todistanut jalkapalloilija ammuttiin – tunnusmerkit viittaavat ammattitappajiin, taustalla väitteet kokaiinilastin ryöstöstä

MTV 18:38 24.07

Entinen jalkapalloilija eteläafrikkalainen Marc Batchelor ammuttiin Johannesburgissa, kertoo The South African. Hän oli yhtenä todistajana paralympiavoittaja Oscar Pistoriuksen murhaoikeudenkäynnissä, josta Pistorius tuomittiin syylliseksi tyttöystävänsä murhasta vankeuteen.


Murhatuomion saanutta Oscar Pistoriusta vastaan todistanut jalkapalloilija ammuttiin – tunnusmerkit viittaavat ammattitappajiin

MTV 18:38 24.07

Entinen jalkapalloilija eteläafrikkalainen Marc Batchelor ammuttiin Johannesburgissa, kertoo The South African. Hän oli yhtenä todistajana paralympiavoittaja Oscar Pistoriuksen murhaoikeudenkäynnissä, josta Pistorius tuomittiin syylliseksi tyttöystävänsä murhasta vankeuteen.


Dopingkäry oli pilata urheilutähden elämän: Rotanmyrkyn kanssa sattunut iljettävä onnettomuus aiheutti elinikäiset seuraukset

iltalehti 11:07 18.07

Eteläafrikkalainen Christiaan Bezuidenhout palaa The Openia isännöivälle Royal Portrush Golf Clubille ristiriitaisin tuntein. 25-vuotias golfari Christiaan Bezuidenhout osallistuu tällä viikolla ensimmäisen kerran legendaariseen The Open -turnaukseen. Kauden neljäs ja viimeinen major-turnaus pelataan torstaista alkaen Pohjois-Irlannissa, Royal Portrushin kentällä, josta Bezuidenhoutilla on melko riipaisevia muistoja. Viisi vuotta sitten Bezuidenhout oli samaisella kentällä pelaamassa amatööriturnausta, kun hänelle kerrottiin, että hänen täytyisi antaa dopingnäyte. Hän suuntasi testiin ja listasi ennen sitä täyttämäänsä lomakkeeseen käyttämänsä lääkkeet, muun muassa beetasalpaajat, joita hän oli täysin avoimesti käyttänyt jo pitkään änkytyksensä ja siitä aiheutuneen ahdistuksen hoitoon.


Oscar Pistoriuksen oikeudenkäynnissä todistanut jalkapalloilija ammuttiin autoonsa – moottoripyöräilijät iskivät kodin lähellä

iltasanomat 20:01 16.07

Eteläafrikkalainen jalkapalloilija Marc Batchelor on kuollut 49-vuotiaana. Hänet ammuttiin autoonsa kotinsa lähellä maanantaina.


Matka tyssäsi puolivälierissä – Henri Kontisen ja John Peersin hävisivät Wimbledonissa

iltalehti 18:28 10.07

Ottelu Raven Klaasenia ja Michael Venusta vastaan oli tiukka. Henri Kontinen ja John Peers hävisivät Wimbledonin miesten nelinpelin puolivälieräottelun keskiviikkona. Eteläafrikkalainen Remy Klaasen ja uusiseelantilainen Michael Venus veivät tiukan ottelun nimiinsä 3–2-erävoitoin (4–6, 6–3, 6–7, 6–4 ja 6–3).


Mikä oli Peter Forsbergin uran ensimmäinen NHL-seura?

iltalehti 05:55 10.07

Iltalehden perinteinen urheiluvisa on myös verkossa. Montako tiedät? 1) Kuka afrikkalainen on esiintynyt tällä vuosituhannella Wimbledonissa miesten kaksinpelin finaalissa? 2) Kuka pokkaa NHL-kauden päätteeksi Art Ross Trophyn?


Caster Semenya uhkaa jättäytyvänsä MM-kisoista, taistelu IAAF:n kanssa jatkuu – "Tämä on kuin sotaa"

MTV 12:03 01.07

Eteläafrikkalainen juoksija Caster Semenya ei osallistu syksyn MM-kisoihin, jos hän ei saa lupaa juosta Dohassa paraatimatkallaan 800 metrillä kiistellyn testosteronisäännön vuoksi.


Afrikkalainen sikarutto riehuu Kiinassa – suomalaiset lihatalot voivat hyötyä valtavien markkinoiden sianlihapulasta

yle 07:05 16.06

Kaikki maailman sianlihan vienti ei riittäisi kattamaan Kiinan suurta kysyntää.


Berliinin eläintarhassa iloitaan erittäin uhanalaisen parin lisääntymisestä - bonobopariskunta sai terveen poikasen

iltalehti 16:14 15.06

Matayo tutustuu maailmaan emoaan seuraillen. Bonobot eli kääpiösimpanssit ovat erittäin uhanalaisia eläimiä. Bonobo ja simpanssi ovat ihmisen lähimmät sukulaiset - ihminen jakaa perimästään 98,7 prosenttia bonobon kanssa, sillä bonobon ja ihmisen DNA:t ovat lähes identtiset. Bonobot voivat kuolla sukupuuttoon 15–50 vuoden sisällä, WWF kertoo kotisivuillaan. Siksi onkin hienoa, että uusi pieni bonobo syntyi Berliinin eläintarhassa toukokuussa. Opala, 21, suhtautuu poikaseensa suojelevasti. Pienokainen sai nimekseen Matayo. Nimi valittiin yli 1?000 ehdotuksesta. Afrikkalainen nimi Matayo tarkoittaa lahjaa.


Eväsleivän meetvurstisiivu voisi tuoda maailman pahimman eläintautipandemian myös Suomeen – Onko rajusti leviävä sikarutto pysäytettävissä?

yle 13:18 12.06

Afrikkalainen sikarutto ei tartu ihmiseen, vaikka hän söisi viruksen saastuttamaa makkaraa, mutta taloudellisesti pandemia on valtava kriisi. Suomikaan ei voi tuudittautua turvallisuudentunteeseen.


Mies yritti raiskata naisen – uhri puri tekijän kielen irti

stara 19:00 06.06

Eteläafrikkalainen lääkäri oli nukkumassa sairaalaan henkilökunnan tiloissa, kun seksuaalirikollinen ujutti


Viihdelehti Stara.fi

stara 19:00 06.06

Eteläafrikkalainen lääkäri oli nukkumassa sairaalaan henkilökunnan tiloissa, kun seksuaalirikollinen ujutti


Suomessa on yli miljoona sikaa, joista vain muutama tuhat pääsee ulkoilemaan – tältä näyttää possujen pihatto

yle 08:12 25.05

Afrikkalainen sikarutto pidetään loitolla tupla-aitauksilla urjalalaisessa sikalassa.


Kiinassa riehuva afrikkalainen sikarutto hyödyttää suomalaisia lihataloja

yle 13:49 05.05

Ihmiselle vaarattoman afrikkalaisen sikaruton arvioidaan tappavan jopa puolet Kiinan sikakannasta.


kriteerit” Lääkärit ilman rajoja Niinistö Suomi haluaa noudetaan Olli Juolevin NHL-unelma panttaamisesta Kongossa Pekka Lagerblom laittaa tavaramerkistään Tjäreborgin legendaarinen tv-mainos – ”Iskällä oli

Hot topics