Vastareaktiot jatkuvat: Etelä-Afrikka tekee virallisen protestin Trumpin persläpimaakommentista iltalehti 12:28 15.01

Etelä-Afrikka jättää tänään virallisen diplomaattisen valituksen USA:n lähetystöön, maan ulkoministeriö kertoo. USA:n presidentin Donald Trumpin kielenkäyttö hiertää Afrikassa. Trump väitetysti kuvaili torstaina maahanmuuttoa käsitelleessä tapaamisessa Afrikan maita, Haitia ja El Salvadoria "persläpimaiksi" ja totesi, ettei Yhdysvaltojen pitäisi ottaa vastaan ihmisiä näistä maista. Etelä-Afrikka vaatii USA:n lähetystöltä selitystä asiasta.


H&M sulkee kaikki myymälänsä Etelä-Afrikassa – mainoskohu syynä stara 08:30 14.01

Yritykset saavat nykyisin ennätyksellisen nopeasti lokaa niskaansa somekohujen myötä. Viime


H&M:n myymälät raivon kohteena Etelä-Afrikassa: Suljetaan työntekijöiden ja asiakkaiden turvallisuuden takaamiseksi MTV 20:19 13.01

Mainoskuvasta kohun keskelle joutunut ruotsalainen vaateketju H&M sulkee kaikki Etelä-Afrikassa sijaitsevat liikkeensä, kertoo SVT.


Useita H&M:n liikkeitä on vandalisoitu rasismisyytösten vuoksi Etelä-Afrikassa iltalehti 14:20 13.01

Musta poika ja teksti ”viidakon siistein apina” herätti raivon. Ruotsalainen vaateketju H&M käytti katalogikuvassaan mallina tummaihoista poikaa, jonka hupparissa lukee englanniksi ”Coolest Monkey in the Jungle” eli ”Viidakon siistein apina”. Etelä-Afrikassa mainos on herättänyt raivoa ja useita H&M:n liikkeitä on vandalisoitu.


Ruotsalainen eläintarha surmannut 9 leijonaa: ”Olivat ylimääräisiä” stara 09:30 13.01

Maailmalla on viime vuosina kohistu useista tapauksista, joissa Afrikassa korvausta


Nasa julkaisi harvinaisten satelliittikuvien sarjan – tältä luminen Sahara näyttää avaruudesta iltasanomat 23:14 12.01

Saharan autiomaassa Afrikassa satoi alkuviikosta lunta.


Lähes 20 ihmistä kuoli bussin ja rekan törmäyksessä Guinea-Bissaussa iltasanomat 03:38 06.01

Länsi-Afrikassa Guinea-Bissaussa 18 ihmistä sai surmansa ja 14 loukkaantui perjantaina minibussin ja rekan törmäyksessä, kertovat poliisi- ja sairaalalähteet.


Raju onnettomuus tasoristeyksessä Etelä-Afrikassa: juna ja kuorma-auto törmäsivät, 18 kuoli iltalehti 21:27 04.01

Junan vaunut syttyivät tuleen, ja matkustajat jäivät loukkuun palaviin vaunuihin Juna ja kuorma-auto törmäsivät tasoristeyksessä Etelä-Afrikassa torstaina. Törmäyksessä kuoli 18 ihmistä. Loukkaantuneita oli yli 250. Onnettomuudessa junan vaunut syttyivät tuleen, ja matkustajat jäivät loukkuun palaviin vaunuihin. Vaunut suistuivat raiteilta, ja kellahtivat kyljelleen. Silminnäkijän mukaan kuorma-auto ei pysähtynyt tasoristeyksessä.


14 kuollut, jopa 180 loukkaantunut junaturmassa Etelä-Afrikassa iltasanomat 15:00 04.01

Onnettomuus sattui Kroonstadin lähellä.


Useita kuollut junaturmassa Etelä-Afrikassa – matkustajajuna törmäsi kuorma-autoon iltasanomat 13:35 04.01

Pelastustyöntekijöiden mukaan loukkaantuneita on useita kymmeniä.


Kaksi kiipeilijää kuoli Etelä-Afrikan Pöytävuorella - pelastusoperaatio kesti tuntikausia iltalehti 22:38 02.01

Uhrit jouduttiin hakemaan vuorelta köysiratahissillä. Kaksi kiipeilijää, japanilainen mies ja paikallinen opas, kuolivat Pöytävuorella Etelä-Afrikassa uudenvuodenpäivänä. Uutistoimisto AFP:n mukaan he olivat vuorella kiipeilelemässä. Silminnäkijöiden mukaan parivaljakko oli roikkunut köysissä. Köydet eivät kuitenkaan olleet katkenneet vaan onnettomuuden syy on ollut joku muu. Kuolemien syiden tutkimista jatketaan. Kiipeilemässä oli myös japanilaisen miehen vaimo, ja hän jäi eloon. Nainen pelastettiin tuntikausia kestäneessä pelastusoperaatiossa.


Valtteri ja Emilia Bottaksesta julkaistiin kuva villipedon vieressä: kyseessä tila, jossa saa koskea gepardeihin - asiantuntijalta tyrmäys silitykselle iltalehti 14:39 31.12

Valtteri Bottas lomailee tällä hetkellä Etelä-Afrikassa Emilia-vaimonsa kanssa. Instagramissa on julkaistu kuva, jossa pariskunta on maassa makaavan gepardin vieressä. Seurueessa on myös kaksi muuta jäsentä, joista toinen on juuri silittämässä kissapetoa. Ympärillä näkyy metalliverkkoa, ja takana näyttäisi olevan useita vastaavia rakennuksia.


Valtteri ja Emilia Bottaksesta julkaistiin kuva villipedon häkissä - onko kyseessä rajusti arvosteltu turistikohde? ”Eläimet yleensä huumataan” iltalehti 14:39 31.12

Valtteri Bottas lomailee tällä hetkellä Etelä-Afrikassa Emilia-vaimonsa kanssa. Instagramissa on julkaistu kuva, jossa pariskunta on maassa makaavan gepardin vieressä. Seurueessa on myös kaksi muuta jäsentä, joista toinen on juuri silittämässä kissapetoa. Ympärillä näkyy metalliverkkoa, ja takana näyttäisi olevan useita vastaavia rakennuksia.


Puhveli antoi leijonalle rajun selkäsaunan – eläinlääkärit pelastivat hengen stara 11:00 22.12

Kerroimme vuonna 2013 Etelä-Afrikassa sijaitsevassa Kruger National Park -puistossa ikuistetusta


Viihdelehti Stara.fi stara 11:00 22.12

Kerroimme vuonna 2013 Etelä-Afrikassa sijaitsevassa Kruger National Park -puistossa ikuistetusta


Oscar Pistorius valittaa murhatuomiostaan perustuslailliseen oikeusistuimeen iltalehti 01:48 20.12

Entinen juoksija Oscar Pistorius on tällä hetkellä vankilassa istumassa 13 vuoden ja viiden kuukauden mittaista tuomiotaan entisen tyttöystävänsä murhasta. Etelä-Afrikassa entinen juoksija Oscar Pistorius, 31, valittaa oikeuden päätöksestä. Maan korkein vetoomustuomioistuin päätti viime kuussa koventaa Pistoriuksen aiemmin saamaa murhatuomiota ja määräsi hänet 15 vuoden vankeustuomion. Tuomiosta on lyhennetty hänen jo vankilassa istumansa aika, joten kokonaisuudessaan Pistoriuksella on istuttavanaan enää 13 vuotta ja 5 kuukautta.


Cyril Ramaphosa valittiin ANC:n johtoon Etelä-Afrikassa iltasanomat 21:30 18.12

Riitojen ja korruption repimä puolue toivoo Cyril Ramaphosan pitävän joukot koossa.


Uutiset