Tänään tv:ssä: Ruotsalaislääkäri hyppäsi pää edellä veteen ja halvaantui - ”En ole koskaan hyväksynyt vammaani” iltalehti 07:02 19.01

Claes Hulting mursi niskansa kesällä vuonna 1984 vain kaksi viikkoa ennen häitään. Ruotsalaislääkäri Claes Hulting mursi niskansa kesällä 1984 ja halvaantui. Hän iski päänsä betoniperustuksiin hypätessään saunan jälkeen laiturilta veteen. Häneltä murtui kuudes kaulanikama. Ajankohta oli erityisen surkea, sillä tuolloin 30-vuotias Hulting oli menossa naimisiin vain kahden viikon kuluttua. Häitä ei peruttu. - Majakkasaaren sijaan menimme naimisiin sairaalan kuntoutusosastolla, Hulting muistelee Dokin dokumentissa Afrikan murtunut niska.


Suomalaiskuvaaja Lars Johnson tekee uraa Etelä-Afrikan malliympyröissä: Paikallinen Playboykin otti jo yhteyttä iltalehti 09:05 18.01

Valokuvaaja Lars Johnson muutti muodin talvipääkaupunkina tunnettuun Kapkaupunkiin lähes hetken mielijohteesta. Suomalainen rock- ja muotivalokuvaaja Lars Johnson, 34, on kovaa vauhtia lyömässä itseään läpi kansainvälisillä markkinoilla. Hän muutti kolme kuukautta sitten Etelä-Afrikan Kapkaupunkiin, joka tunnetaan Afrikan Hollywoodina. Kapkaupunki on paikka, johon mallit siirtyvät työskentelemään talveksi Pariisista, Milanosta ja muista Euroopan muotipääkaupungeista. Paikan maisemat ovat kuvaajalle antoisia: huikeita kuvauslokaatioita löytyy niin aavikolta, vuoristosta kuin mereltä.


Lesothosta löytyi maailman viidenneksi suurin timantti - kahden golfpallon kokoinen aarre iltalehti 15:44 15.01

Timantti on hyvin korkealaatuinen, ja sen hinta voi kohota 40 miljoonaan dollariin. Yksi historian suurimmista timanteista on löytynyt eteläisen Afrikan Lesothosta. Gem Diamonds -yhtiö löysi 910 karaatin timantin kaivoksestaan Letsengistä. Timantti on noin kahden golfpallon kokoinen ja historian viidenneksi suurin koskaan löytynyt timantti. Gem Diamondsin mukaan jättitimantti on myös erittäin korkealaatuinen, ja siksi sen arvo nousee korkealle.


Vastareaktiot jatkuvat: Etelä-Afrikka tekee virallisen protestin Trumpin persläpimaakommentista iltalehti 12:28 15.01

Etelä-Afrikka jättää tänään virallisen diplomaattisen valituksen USA:n lähetystöön, maan ulkoministeriö kertoo. USA:n presidentin Donald Trumpin kielenkäyttö hiertää Afrikassa. Trump väitetysti kuvaili torstaina maahanmuuttoa käsitelleessä tapaamisessa Afrikan maita, Haitia ja El Salvadoria "persläpimaiksi" ja totesi, ettei Yhdysvaltojen pitäisi ottaa vastaan ihmisiä näistä maista. Etelä-Afrikka vaatii USA:n lähetystöltä selitystä asiasta.


Maria Veitola tuli Venla-gaalaan suoraan Afrikan lomalta: perhe vietti kuukauden Tansaniassa iltalehti 10:06 13.01

Maria Veitola Yökylässä -ohjelman vetäjä kertoi nauttineensa yhteisestä ajasta perheen kanssa. Toimittaja—juontaja Maria Veitola saapui perjantaina Suomeen Tansanian Zanzibarille suuntautuneelta lomamatkalta. Illalla olikin sitten vuorossa Venla-gaala. - Kävin juuri kampaajalta uuden värin tukkaan, kun vanha jäi mereen. Olin, että apua, tukkani näyttää roskikselta, tee jotain.


Yli 50 Afrikan maata vaatii Trumpilta anteeksipyyntöä persläpi-vertauksen takia MTV 05:27 13.01

54 Afrikan maata vaatii Yhdysvaltain presidentiltä Donald Trumpilta anteeksipyyntöä liittyen Trumpin väitettyyn kommenttiin Afrikan maista "persläpimaina".


Trump: ”persläpi”-kommentti demokraattien keksimä - ”Pitää varmaan alkaa nauhoittaa keskustelut” iltalehti 04:57 13.01

Uutistoimisto AFP kertoo lauantaina aamuyöllä Suomen aikaa, että 54 Afrikan maata vaatii Trumpilta anteeksipyyntöä asian tiimoilta. Presidentti Donald Trump ylitti perjantaina, jälleen kerran, uutiskynnyksen karkealla kielenkäytöllään. Ensin Trump kiisti kutsuneensa tiettyjä maita "persläveiksi", ja sitten hän tarkensi, että tällaiset väitteet ovat demokraattien juonintaa häntä vastaan. Trump kiistää, että hän esimerkiksi käyttänyt saarivaltio Haitista alatyylistä luonnehdintaa.


54 Afrikan maata vaatii Trumpilta anteeksipyyntöä – ryhmä ”äärimmäisen tyrmistynyt” väitetystä p***läpikommentista iltasanomat 03:41 13.01

Afrikan maat eivät katso hyvällä julkisuuteen levinnyttä presidentin väitettyä lausuntoa.


54 Afrikan maata vaatii Trumpilta anteeksipyyntöä – ryhmä ”äärimmäisen tyrmistynyt” väitetystä p---läpikommentista iltasanomat 03:41 13.01

Afrikan maat eivät katso hyvällä julkisuuteen levinnyttä presidentin väitettyä lausuntoa.


Trump suivaantui vääristä maista tulevista maahanmuuttajista: ”Miksi tänne tullaan persereikämaista?” iltalehti 01:58 12.01

Donald Trump on turhautunut Yhdysvaltoihin kohdistuvasta maahanmuutosta, sillä maahanmuuttajat tulevat hänen mukaansa ”persereikämaista”. Asiasta kertoo Washington Post, jonka tiedot perustuvat kahteen nimettömään lähteeseen. Lehden tietojen mukaan Trump olisi ilmaissut turhautumisensa Yhdysvaltain kongressin haluun neuvotella El Salvadorista, Haitista ja Afrikan maista peräisin olevien maahanmuuttajien suojelusta.


Afrikan värit ja rytmit sykkivät tammikuisen Helsingin pimeydessä MTV 21:52 06.01

AFFH eli African Fashion Festival Helsinki järjestettiin Helsingissä. Loppuunmyyty tapahtuma kokosi yhteen afrikkalaisesta elämänmenosta kiinnostuneita ihmisiä.


Rasistisena pidetty linnunnimi ”kafferikiitäjä” muutettiin Suomessa - ”Sitä ei pidetä enää sopivana” iltalehti 21:34 05.01

Nimi sisälsi halventavan nimityksen Afrikan bantukansoista. Lintujärjestö BirdLife Suomi on tehnyt suurtyönä päivityksen lintulajien suomenkielisiin nimiin. Aiheesta uutisoi ensimmäisenä . Huomiota herättävin muutos lienee kafferikiitäjässä. Sen uusi nimi on häätökiitäjä. Nimi vaihdettiin, sillä se oli rasistinen.


Liverpoolin Mohamed Salah valittiin Afrikan vuoden jalkapalloilijaksi iltasanomat 01:59 05.01

Egyptiläinen on ollut huippuvireessä tämän kauden Valioliigassa.


Kaksi kiipeilijää kuoli Etelä-Afrikan Pöytävuorella - pelastusoperaatio kesti tuntikausia iltalehti 22:38 02.01

Uhrit jouduttiin hakemaan vuorelta köysiratahissillä. Kaksi kiipeilijää, japanilainen mies ja paikallinen opas, kuolivat Pöytävuorella Etelä-Afrikassa uudenvuodenpäivänä. Uutistoimisto AFP:n mukaan he olivat vuorella kiipeilelemässä. Silminnäkijöiden mukaan parivaljakko oli roikkunut köysissä. Köydet eivät kuitenkaan olleet katkenneet vaan onnettomuuden syy on ollut joku muu. Kuolemien syiden tutkimista jatketaan. Kiipeilemässä oli myös japanilaisen miehen vaimo, ja hän jäi eloon. Nainen pelastettiin tuntikausia kestäneessä pelastusoperaatiossa.


Ex-jalkapallotähti lähellä valintaa presidentiksi – Liberian vaalien toinen kierros tänään MTV 07:21 26.12

Länsiafrikkalainen Liberia valitsee tänään seuraajan Afrikan ensimmäiselle vaaleilla valitulle naispresidentille.


Aasiassa muistetaan Intian valtamereltä tapaninpäivänä iskeneen tsunamin uhreja iltasanomat 05:17 26.12

Yli 220 000 ihmistä sai surmansa Intian valtameren rannikkoalueilla Afrikan itärannikolla asti


Kentin prinsessa pyysi anteeksi kuningattaren joululounaalla käyttämäänsä rasistiseksi tulkittua rintakorua iltalehti 21:34 22.12

Prinsessa Michael on pahoitellut aiheuttamaansa koruskandaalia. Brittilehdet kertoivat perjantaina, että kuningatar Elisabetin perinteinen joululounas sai ikävän sävyn Kentin prinsessa Michaelin koruvalinnan takia. Michaelin käyttämän korun tyyliä kutsutaan Blackamoors-koruiksi. Näissä koruissa on tavallisesti afrikkalaismiehen figuuri. Kentin prinsessan iso Blackamoors-rintakoru herätti brittilehdistössä valtavan kohun. Korun valintaa pidettiin mauttomana etenkin sen vuoksi, että lounaalle osallistui myös prinssi Harryn tuore kihlattu Meghan Markle, jonka äiti on afrikanamerikkalainen.


15 vuoden murhatuomion saanut Oscar Pistorius valittaa päätöksestä – vetoaa perustuslailliseen oikeuteensa iltasanomat 23:57 19.12

Oscar Pistorius valittaa Etelä-Afrikan korkeimman vetoomustuomioistuimen päätöksestä.


Uutiset