Al-Qaida-johtaja tapettiin Afganistanissa – kymmenien muiden jäsenten kerrotaan saaneen surmansa MTV 23:29 05.12

Äärijärjestö al-Qaidan johtohahmo on saanut surmansa Afganistanin ja Yhdysvaltojen asevoimien yhteisessä operaatiossa, tiedottaa Afganistanin tiedustelupalvelu.


Yhdysvaltain sotilaat palaavat taistelutoimiin Afganistanissa – tappioista varoitetaan iltasanomat 21:19 28.11

Toisin kuin presidentti Donald Trump kampanjansa aikana lupasi, palaa Yhdysvallat taas aktiivisiin sotatoimiin Afganistanissa.


Italialainen sotilas menetti jalkansa pommi-iskussa Afganistanissa - tv:n urheilulähetys muutti elämän täysin iltalehti 10:24 26.11

Entinen italialaissotilas Monica Contrafatto loukkaantui Afganistanin sodassa viisi vuotta sitten ja menetti jalkansa. Sittemmin hän saavutti unelmansa Rion paralympiakisoissa. Korpraali Contrafatto, 36, palveli vuonna 2012 toisella komennuksellaan italialaisjoukoissa Yhdysvaltain johtaman liittouman riveissä. Maaliskuussa hänen rykmenttinsä joutui afgaanijoukkojen hyökkäyksen kohteeksi Farahin provinssissa läntisessä Afganistanissa. Contrafatton lähistöllä räjähti pommi ja hän menetti tajuntansa.


Suomi harkitsee joukkojen lisäämistä Afganistanissa iltasanomat 18:24 09.11

Suomen nykyinen mandaatti antaisi mahdollisuuden nostaa määrän 40:een.


USA:n ulkoministeri Afganistanissa - valokuvasta photoshopattiin kello pois iltalehti 08:53 25.10

Toisessa kuvassa näkyy kello, toisessa ei. Yhdysvaltain ulkoministeri Rex Tillerson teki yllätysvierailun Afganistaniin, vierailusta kerrottiin turvallisuussyistä vasta sen päätyttyä. Hän tapasi Afganistanin presidentin Ashraf Ghanin.


Itsemurhapommittajat iskivät kahteen moskeijaan Afganistanissa – kymmeniä saanut surmansa iltasanomat 19:18 20.10

Yksi itsemurhaisku tehtiin Kabulissa ja toinen maan keskiosissa sijaitsevassa Ghorin provinssissa. Molemmat iskut kohdistuivat moskeijoihin.


Räjähdys moskeijassa Afganistanissa - ainakin 30 kuollut iltalehti 17:41 20.10

Vielä on epäselvää, oliko kyseessä itsemurhaisku. Afganistanin Kabulissa, shiiamuslimien moskeijassa on tapahtunut räjähdys. Räjähdyjsessä on kuollut ainakin 30 ihmistä. Lisäksi kymmeniä on haavoittunut. Asiasta kertovat kansainväliset uutistoimistot ja BBC. Asemies avasi tulen moskeijassa, kun muslimit olivat kokoontuneet perjantain rukoushetkeen. Vielä on epäselvää, oliko räjähdys itsemurhaisku. Myös uhrien tarkka lukumäärä on epäselvä.


Räjähdys moskeijassa Afganistanissa - ainakin 10 kuollut iltalehti 17:41 20.10

Vielä on epäselvää, oliko kyseessä itsemurhaisku. Afganistanin Kabulissa, shiiamuslimien moskeijassa on tapahtunut räjähdys. Räjähdyjsessä on kuollut ainakin 10 ihmistä. Asiasta kertovat kansainväliset uutistoimistot ja BBC. Vielä on epäselvää, oliko räjähdys itsemurhaisku. Myös uhrien tarkka lukumäärä on epäselvä.


Räjähdys moskeijassa Afganistanissa - useita kuollut iltalehti 17:41 20.10

Vielä on epäselvää, oliko kyseessä itsemurhaisku. Afganistanin Kabulissa, shiiamuslimien moskeijassa on tapahtunut räjähdys. Räjähdyjsessä on kuollut useita ihmisiä. Asiasta kertovat kansainväliset uutistoimistot ja BBC. Vielä on epäselvää, oliko räjähdys itsemurhaisku. Myös uhrien tarkka lukumäärä on epäselvä.


Afganistanissa neljäs tuhoisa hyökkäys tukikohtaan - kuolleita jo yli 120 iltalehti 21:32 19.10

Afganistanissa ainakin 43 hallituksen sotilasta kuoli hyökkäyksessä sotilastukikohtaan. Äärijärjestö Taleban ilmoitti tehneensä iskun. Hyökkäyksessä haavoittui lisäksi yhdeksän hallituksen sotilasta, ja kuusi sotilasta on kateissa.


Taleban teki tuhoisan iskun – kuolleita jo yli 120 iltasanomat 19:25 19.10

Afganistanissa ainakin 43 hallituksen sotilasta kuoli hyökkäyksessä sotilastukikohtaan. Äärijärjestö Taleban ilmoitti tehneensä iskun.


Taliban hyökkäsi tukikohtaan: Yli 40 Afganistanin sotilasta kuollut iltalehti 11:09 19.10

Isku tapahtui Afganistanin eteläosan Kandaharin maakunnassa. Afganistanissa ainakin 43 hallituksen sotilasta on kuollut hyökkäyksessä sotilastukikohtaan. Äärijärjestö Taliban ilmoitti tehneensä iskun. Tänään tapahtuneessa hyökkäyksessä haavoittui lisäksi yhdeksän hallituksen sotilasta, ja kuusi sotilasta on kateissa.


Hyökkäys sotilastukikohtaan –? yli 40 Afganistanin sotilasta kuollut iltasanomat 10:53 19.10

Afganistanissa ainakin 43 hallituksen sotilasta on kuollut hyökkäyksessä sotilastukikohtaan.


Viisi vuotta panttivankina Afganistanissa ollut amerikkalaisnainen kiidätettiin sairaalaan - "Vaimoni on käynyt läpi helvetin" iltalehti 13:12 18.10

Joshua Boyle, Caitlan Coleman ja heidän kolme lastaan pelastettiin vankeudestaan viime viikolla. Pariskunta pyysi apua Yhdysvaltojen ja Kanadan hallituksilta sieppausvideoilla. (CNN) Pakistanin turvallisuusjoukot pelastivat kanadalais-amerikkalaisen perheen viime viikolla Afganistanista, missä pariskunta oli ollut viiden vuoden ajan Talibaniin liitetyn Haqqani-ryhmittymän panttivankina. Parin kaikki kolme lasta syntyivät vankeuden aikana. Perhe saapui Kanadaan perjantaina.


Viisi vuotta Afganistanissa siepattuna ollut kanadalaismies: Perheemme on rikki, poikani ei ole koskaan nähnyt päivänvaloa iltalehti 12:21 17.10

Joshua Boylen ja Caitlan Colemanin lapset leikkivät nyt vapaudessa Kanadassa. Joshua Boyle kertoo videolla yksityiskohtia perheen vapauttamisoperaatiosta. Joshua Boyle, 34, oli viisi vuotta Afganistanissa Talibaniin liitetyn Haqqani-ryhmittymän panttivankina yhdessä amerikkalaisen vaimonsa Caitlan Colemanin, 31, kanssa. Pariskunnan kaikki kolme lasta syntyivät vankeudessa.


Englannin maajoukkueen ex-kapteenin poika kuoli vain 35-vuotiaana – ”Tiedämme, kuinka paljon häntä rakastettiin” iltasanomat 04:56 17.10

Terry Butcherin Christopher-poika oli Afganistanissa taistellut veteraani.


Sieppaaja kertoi Afganistanissa vangitun perheen isälle Trumpin noususta presidentiksi – ”Ei käynyt edes mielessä, että hän olisi voinut olla vakavissaan” iltasanomat 00:09 17.10

Viime viikolla vaimonsa ja kolmen lapsensa kanssa vapaaksi päässyt Joshua Boyle kertoi Toronto Starille perheensä kokemuksista ja toipumisesta.


Uutiset