Aasiannorsujen persoonallisuuspiirteet eroavat kuin ihmisillä iltalehti 13:35 21.02

Norsujen persoonallisuus voidaan jakaa kolmeen luokkaan: tarkkaavaisuuteen, sosiaalisuuteen ja aggressiivisuuteen. Turun yliopiston tutkijat selvittivät Myanmarin työläisnorsupopulaatiota tutkimalla, että aasiannorsujen persoonallisuus voidaan jakaa kolmeen persoonallisuusluokkaan. Tutkijoiden löytämät persoonallisuusluokat olivat tarkkaavaisuus, sosiaalisuus ja aggressiivisuus. Ihmiset ovat tunnetusti erilaisia persoonallisuuksiltaan, ja ihmisen persoonallisuus voidaan jakaa viiteen eri persoonallisuusluokkaan.


Lottovoittorahat kasvavat korkoa kolme viikkoa ennen voittajalle luovuttamista - Veikkauksen tilillä iltalehti 06:42 20.02

Karenssiaikana kertyneet korot jaetaan yhtiön tuoton mukana Veikkauksen edunsaajille. Eurojackpot- ja Lotto-voittajat joutuvat odottelemaan rahojaan kolme viikkoa. Niin sanotun karenssin ajan miljoonat makaavat Veikkauksen tilillä ja kerryttävät korkoa valtiolle. Veikkauksen mukaan karenssi määritellään sisäasianministeriön vahvistamissa rahapelien säännöissä.


Poliisien rasistista Facebook-ryhmää koskeva selvitys valmistui - yhdelle vakava huomautus iltalehti 17:10 19.02

Poliisihallitus antoi yhdelle poliisille kirjallisen huomautuksen sopimattomasta käytöksestä suljetussa Facebook-ryhmässä. Yksi poliisi on saanut vakavan kirjallisen huomautuksen sopimattomasta käytöksestä poliisien suljetussa, epävirallisessa Facebook-ryhmässä. Lisäksi viidelle poliisin palveluksessa olevalle virkamiehelle on annettu työnjohdollista ohjausta. Poliisihallitus käynnisti poliisien epäasiallisesta keskusteluryhmästä selvityksen Long Playn viime kesänä julkaisemien artikkeleiden vuoksi. Long Playn tietojen mukaan Facebook-ryhmässä käytiin epäasianmukaista ja rasistista keskustelua, johon osallistui myös poliisin palveluksessa olevia virkamiehiä.


Asejärjestelmäasiantuntija Patria-johtajien lähdöstä: ”Korjaus vai hämäys” uusisuomi 15:49 17.02

ahden Patrian johtajan lähtö yhtiöstä Uganda-kohun vuoksi on puhuttanut lauantaina.


Aseasiantuntija Patria-kohusta: ”Lindénin osuus tässä tarinassa on mahdollisesti jotain ihan muuta kuin mitä julkisuudessa on ollut esillä” iltalehti 14:29 17.02

Asejärjestelmäasiantuntijan Arto Pulkin mukaan on mahdollista, että Patrian nimeä on vain käytetty muun liiketoiminnan edistämiseen Ugandassa. Pulkki ei usko, että Patria ottaisi tietoisesti näin suurta PR-riskiä. Miksi Patria antoi kuolleelle suomalaiselle liikemiehelle luvan markkinoida yhtiön valmistamia tuotteita, jos yhtiöllä ei ollut mitään aikomusta edistää liiketoimintaansa tai edes tunnustella markkinoita Ugandassa? - Ihmettelen tätä asiaa yhtä paljon kuin varmasti kaikki muutkin. Mitä tässä on oikeasti yritetty ja kenen aloitteesta, on edelleen ainakin itselleni hyvin epäselvää, Pulkki sanoo.


Marimekolla hyvä vuosi: vertailukelpoinen liikevoitto kasvoi 2,5 miljoonaa euroa iltalehti 08:58 15.02

Marimekon johtoryhmään on nimitetty liiketoiminnan kehityksestä vastaava Riika Wikberg. Marimekko Oyj julkaisi torstaiaamuna vuoden 2017 tilinpäätöksensä, josta ilmenee kolmen prosentin liikevaihdon ja 41 prosentin vertailukelpoisen liikevoiton kasvu. Tiedotteen mukaan liikevaihdon kasvu kertyi pääosin vähittäismyynnistä Suomessa ja Australiassa, kansainvälisestä tukkumyynnistä sekä lisenssituotoista Aasian-Tyynenmeren alueella.


Suomalaisperheen kauhunhetket taksikyydissä Thaimaassa: ystävällisen kuskin käytös muuttui hyytäväksi ja auto täyttyi kemikaalista - ”Elämä vilisi silmien edessä” iltalehti 11:59 10.02

Perheen kolmen kuukauden Aasian-matka vaihtui terveyshuoliin. Suomen Bangkokin konsulin mukaan taksihuumaukset eivät ole yleinen ilmiö, mutta ”kaikki on mahdollista”. Pääkaupunkiseudulla asuva perhe toteutti vuoden alussa pitkäaikaisen haaveensa, jota varten oli säästetty roimasti rahaa ja lomapäiviä. Äidin, isän ja 3-vuotiaan pojan oli tarkoitus lähteä kolmen kuukauden Aasian-reissulle. Matkanteko alkoi Thaimaan Phuketista. Takana oli vasta neljä matkapäivää, kun unelmat pitkästä perhelomasta lakastuivat. Perhe oli jo aiemmin vuokrannut päiväksi käyttöönsä taksin, jonka kyydissä heidän oli tarkoitus ihailla paikallisia nähtävyyksiä.


Katso taulukko: Suomalaisyhtiöiden pörssikurssit sukeltavat - panimoyhtiö Olvi sinnitteli koko aamupäivän plussalla iltalehti 14:17 06.02

Helsingin pörssissä oli puolen päivän aikaan erikoinen tilanne. Koko osakelista näytti punaista - ainakin melkein. Yhdysvaltain ja Aasian osakemarkkinoiden laskuaalto rantautui tiistaina Suomeen. Helsingin pörssi avasi päivän reippaasti miinusmerkkisenä. Puolen päivän aikaan pörssin yleisindeksi OMX oli 2,1 prosentin laskussa. Käytännössä kaikki osakkeet olivat laskussa. Vaihdetuimmista osakkeista Nokia, Kone, UPM, Fortum ja Stora Enso olivat lähes kolmen prosentin laskussa aamupäivällä.


Yksi kuva paljastaa: Yhdysvaltain ja Aasian laskuaalto rantautui Suomeen ja Helsingin pörssiin iltalehti 12:14 06.02

Helsingin pörssi painui heti tiistaina pakkaselle. Yhdysvaltain ja Aasian osakemarkkinoiden laskuaalto rantautui tiistaina Suomeen. Helsingin pörssi avasi päivän reippaasti miinusmerkkisenä. mukaan pörssin yleisindeksi OMX Helsinki oli 2,6 prosentin laskussa kello 10.30.


Myös Helsingin pörssi laskussa – näiden osakkeiden arvo sulanut eniten MTV 10:45 06.02

Yhdysvaltojen ja Aasian pörssien vanavedessä myös Helsingissä pörssipäivä käynnistyi tänään mollivoittoisissa tunnelmissa.


Myös Helsingin pörssi jyrkässä laskussa – näiden osakkeiden arvo sulanut eniten MTV 10:45 06.02

Yhdysvaltojen ja Aasian pörssien vanavedessä myös Helsingissä pörssipäivä käynnistyi tänään mollivoittoisissa tunnelmissa.


Myös Helsingin pörssi jyrkässä laskussa MTV 10:13 06.02

Yhdysvaltojen ja Aasian pörssien vanavedessä myös Helsingissä pörssipäivä käynnistyi tänään mollivoittoisissa tunnelmissa.


Yhdysvaltain ja Aasian osakemarkkinat sukeltavat - taustalla algoritmit ja robotit: ”Korot näyttävät nyt paremmalta vaihtoehdolta kuin pitkään aikaan” iltalehti 10:02 06.02

Yhdysvaltain osakemarkkinat sukelsivat maanantaina pahiten sitten vuoden 2011. Iltalehden haastattelemien asiantuntijoiden mukaan suomalaissijoittajien kannattaa pistää nyt jäitä hattuun. Nordean pääekonomistin Aki Kangasharjun mukaan alamäki Yhdysvalloissa alkoi jo viime viikon perjantaina, kun maailman seuratuin osakeindeksi Dow Jones Industrial Average laski symboliset 666 pistettä. Tokion Nikkei-indeksi seurasi pian perässä. Kangasharjun mukaan kyse on ikään kuin korjausliikkeestä tilanteessa, jossa pörssikurssit ovat nousseet ennätyksellisen pitkään.


Talousasiantuntija rauhoittelee pörssipaniikkia: "Ehkä jäänyt hyvän olon tunne voimaan" MTV 09:09 06.02

Yhdysvaltain osakemarkkinat putosivat pahasti eilen ja lasku on tarttunut myös Aasian pörsseihin.


Talousasiantuntija rahoittelee pörssipaniikkia MTV 09:09 06.02

Yhdysvaltain osakemarkkinat putosivat pahasti eilen ja lasku on tarttunut myös Aasian pörsseihin.


Yhdysvaltojen pörssinotkahdus vei Aasiankin kurssit miinukselle – Japanissa kuuden prosentin lasku MTV 08:49 06.02

Myös Aasiassa pörssikurssit ovat laskeneet Yhdysvaltojen viime päivien laskun myötä.


USA:n paniikki tarttui Aasian pörsseihin - kurssit syöksylaskussa iltalehti 08:43 06.02

Japanin pörssi on yli seitsemän prosentin laskussa. Yhdysvaltain osakemarkkinat putosivat pahasti maanantaina, ja lasku on tarttunut Aasian pörsseihin. Esimerkiksi Japanin pörssin osakkeiden arvoa kuvaava Nikkei-indeksi putosi kaupankäynnin alettua 7,1 prosenttia. Se on suurin pudotus sitten vuoden 1990.


Uutiset