Aasian korkein puinen pagoda paloi maan tasalle iltalehti 22:51 11.12

Mysteeripalo riehui neljä tuntia. Valtoimenaan riehunut tulipalo tuhosi 16 kerroksisen buddhalaisen pagodan Sichuanin maakunnassa Kiinassa sunnuntaina. Lingguan-temppelin pagodassa oli 16 kerrosta ja sen kerrotaan olleen Aasian suurin puinen pagoda.


Bitcoinin kurssi laski rajusti – kävi aiemmin hurjassa 16 666,66 dollarin ennätyksessä MTV 16:18 08.12

Kryptovaluutta Bitcoinin kurssi sukelsi tänään Aasian markkinoilla yli 12 prosenttiyksikköä. Valuutan kurssi on heilahdellut kuluvana viikkona runsaasti.


Finlayson etsii uutta toimitusjohtajaa ja aloittaa yt-neuvottelut - ”Saattavat johtaa irtisanomisiin” iltalehti 16:05 08.12

Yhtiön ongelmat liittyvät kivijalkaliikkeiden kannattamattomuuteen Ruotsissa ja lisenssitulojen myöhästymiseen Aasian markkinoilla. Tamperelainen tekstiiliyhtiö Finlayson tiedottaa aloittavansa yt-neuvottelut. "Uudistusten läpiviemiseksi ja yrityksen kannattavuuden turvaamiseksi" alkavat yt-neuvottelut koskevat koko yritystä. Tavoitellut kustannussäästöt ovat yli miljoona euroa, ja ne saattavat johtaa irtisanomisiin, tiedotteessa sanotaan.


Trump sammalsi Jerusalem-julistuksensa lopussa - USA:ssa heräsi huoli presidentin terveydentilasta iltalehti 11:04 08.12

Valkoisen talon mukaan presidentti Donald Trumpin kurkkua vain kuivasi. Valkoinen talo lupailee uutta lääkärintodistusta. Trump ilmoitti keskiviikkona Yhdysvaltain tunnustavan Jerusalemin Israelin pääkaupungiksi. Kiistanalainen päätös herätti laajasti huomiota, mutta niin teki myös presidentin tapa puhua. Trump alkoi sammaltaa pahasti puheensa loppupuolella, ja hänellä oli selkeästi vaikeuksia lausua joitakin sanoja. Kyseessä oli jo toinen kerta kuukauden sisään, kun presidentillä on ollut vaikeuksia puheilmaisunsa kanssa. Marraskuussa palatessaan Aasian-kiertueeltaan Trumpilla oli puhevaikeuksia, ja hän joutui korkkaamaan vesipullon kesken puheensa.


Onko tässä ulkomaiden suurin juhlavalaistus 100-vuotiaalle Suomelle? Euroopan ja Aasian yhdistävä silta loisti sinivalkoisena iltasanomat 13:46 06.12

Yksi maailman korkeimmista ja leveimmistä riippusilloista hehkui Suomen väreissä Turkin yössä.


Paavi karisti Myanmarin pölyt jaloistaan ja lensi Bangladeshiin iltasanomat 11:21 30.11

Paavi Franciscus on suunnannut Myanmarista seuraavaan Aasian-vierailukohteeseensa Bangladeshiin – maahan, jonne valtava määrä rohingya-muslimeja on paennut pakolaisleireille juuri naapurista.


Päivi Nerg Ylellä: Epäonnistuimme pakolaiskriisin viestinnässä iltalehti 08:29 27.11

Nergin mukaan paremmalla viestinnällä olisi voitu ehkäistä suuren pakolaismäärän aiheuttamia ääri-ilmiöitä. Sisäasianministeriön väistyvä kansliapäällikkö Päivi Nergin mielestä pakolaiskriisi hoidettiin Suomessa parhaiten Euroopassa, mutta viestinnässä epäonnistuttiin. - Jos meillä olisi ollut yhteisesti viestinnällisesti paremmat valmiudet kuntien kanssa hoitaa vastaanottokeskusten perustamiseen liittyviä aiheita ja kuvata kansalaisille, mistä tässä Euroopan laajuisesti on kyse. Ehkä vähän niitä pelkoja hälventää, niin siinä voisi aina tehdä paremmin, Nerg kommentoi Ylen aamu-tv:ssä maanantaina.


Venäjä: Aasiaa ei saa militarisoida iltalehti 12:45 24.11

Venäjä vastustaa Aasian militarisointia käyttämällä tekosyynä Pohjois-Korean uhkaa. Venäjän ulkoministerin Sergei Lavrovin mukaan Venäjä on myös huolissaan Yhdysvaltain suunnitelmista sijoittaa Aasiaan ohjuspuolustusjärjestelmäänsä. Lavrov kommentoi Pohjois-Korean tilannetta keskusteltuaan japanilaisen kollegansa Taro Konon kanssa Moskovassa.


Trumpin seurueen jäsenillä ”epäsopivia kontakteja” ulkomaalaisten naisten kanssa Vietnamissa iltalehti 16:50 22.11

Kolme presidentin Aasian matkalle osallistunutta armeijan työntekijää on siirretty pois tehtävistään. Kolme hyllytettyä presidentin seurueeseen kuulunutta armeijan työntekijää työskenteli Valkoisen talon viestintätiimissä. Tiimin tehtävänä on varmistaa, että presidentin ja hänen seurueensa salatut viestintäyhteydet toimivat aina. He myös varmistavat, että presidentin hallinnon edustajia ei salakuunnella.


Suomi ja Ruotsi harjoittelevat yhdessä informaatiovaikuttamisen torjuntaa iltalehti 12:56 22.11

Parikymmentä suomalais- ja ruotsalaisvirkamiestä harjoittelee informaatioympäristöstä nousevia uhkia vastaan. Suomesta ja Ruotsista yhteensä parikymmentä virkamiestä harjoittelee marraskuussa yhdessä informaatiovaikuttamisen torjumista. Valtioneuvoston kanslian mukaan osallistujat ovat pääsääntöisesti eri tehtävissä toimivia viestinnän asiantuntijoita eri hallinnonaloilta. Johtava viestintäasiantuntija Jussi Toivanen valtioneuvoston kansliasta kertoo Iltalehdelle, että kyseessä on niin sanottu pelimuotoinen harjoitus. Harjoituksen johtajana toimii turvallisuuskomitean pääsihteeri Vesa Valtonen.


WP: Trumpin Aasian-matkalle osallistuneita armeijan työntekijöitä siirretty pois tehtävistään "naiskontaktien" takia iltasanomat 02:59 22.11

Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin Aasian-matkalle osallistuneita armeijan työntekijöitä on siirretty sivuun tehtävistään, koska heidän epäillään olleen "sopimattomassa kontaktissa ulkomaalaisiin naisiin" virkamatkan aikana, uutisoi Washington Post.


Finnairin osake hurjassa nousukiidossa - vuoden alusta +200 % iltalehti 17:05 21.11

Viime vuoden lopusta yhtiön markkina-arvo on noussut runsaasta 500 miljoonasta eurosta runsaaseen 1,5 miljardiin euroon. - Yhtiö on tekemässä historiansa parasta tulosta tällä hetkellä, analyytikko arvioi. Pitkään kasvussa ollut Aasian liikenne on yhtiön kasvustrategian ydin. Talvivaarassa kaivosta operoivan Terrafamen kohdalla on puhuttu ihmeestä, vaikka kaivosyhtiö on vasta nousemassa tappioiden suosta voitolliseksi.


10 asiaa, joita ei kannata kertoa työntekijöille - asiantuntija listaa iltalehti 10:02 21.11

Yhdysvaltalainen työelämäasiantuntija on sitä mieltä, ettei omista poliittisista tavoitteista tai urapyrkimyksistä kannata kertoa työntekijöille, koska se laittaisi heidät hankalaan asemaan. Työelämäasiantuntija Liz Ryan listaa Forbesissa kokemuksensa perusteella asioita, joita esimiehen ei kannata kertoa työntekijöille. Mielipiteet ovat hänen omiaan, ja joissakin tapauksissa käytännöt voivat olla aivan toisenlaisia. Näissä tapauksissa kyse on usein luottamuksellisuudesta tai siitä, ettei tiedoista aiheutuva taakka kuulu työntekijän toimenkuvaan.


Trump Pohjois-Koreasta: ”Emme salli kieroutuneen diktatuurin pitää maailmaa panttivankina” iltalehti 05:06 16.11

Liki kaksiviikkoisen Aasian-vierailunsa jälkeen Washingtoniin palannut Donald Trump kommentoi myös Pohjois-Koreaa televisioidussa puheessaan. Trump varoitti puheessaan Pohjois-Koreaa siitä, että maailma ei suvaitse tämän ydinaseilla harrastamaa kiristystä. Hän vannoi, että kansainvälinen yhteisö Kiina mukaan luettuna painostaa täydellä teholla Pohjois-Koreaa asian suhteen.


Trump joi vettä kesken tv-puheensa ja internet sekosi - myös republikaanisenaattori irvailee iltalehti 01:12 16.11

Liki kaksi viikko kestäneeltä Aasian-vierailultaan takaisin Washingtoniin palannut Donald Trump piti televisioidun puheen keskiviikkona. Trump keskeytti puheensa noin seitsemän minuutin jälkeen ja yritti löytää vesipulloa puhujakorokkeensa alaosasta. Kun pulloa ei löytynyt, hän nousi ylös ja vaikutti pettyneeltä. - Heillä ei ole vettä, se on okei, Trump tokaisi.


Presidentti Niinistö vierailee torstaina Porvoossa - 3-vuotiaan puukkosurma ei aiheuta erityisjärjestelyjä iltalehti 14:47 14.11

Tasavallan presidentti matkustaa ennalta suunnitellusti Porvooseen torstaina 16. marraskuuta. Presidentin kanslian viestintäasiantuntijan mukaan ikävä tapaus otettaneen jonkinlaiseen käsittelyyn kansalaistapaamisessa. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö vierailee alkuperäisen suunnitelman mukaisesti Porvoossa torstaina. Vierailu on osa presidentin maakuntakiertuetta Suomen 100-vuotisjuhlien kunniaksi. Itä-Uudenmaan jälkeen Niinistö vierailee tänä vuonna vielä Pohjois-Pohjanmaalla ensi kuussa.


Trump vihjaa kertovansa jotain merkittävää iltalehti 09:22 14.11

USA:n presidentti palaa tänään kotimaahansa Aasian-kiertueeltaan. Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump palaa tiistaina 11 matkustuspäivän jälkeen takaisin kotimaahansa. Trump on ollut kiertämässä Aasiaa ja vieraillut Japanissa, Etelä-Koreassa, Kiinassa, Vietnamissa ja Filippiineillä. Hänen on määrä palata Valkoiseen taloon kello 22.45 eli Suomen aikaa keskiviikkona 5.45.


Trump saapui Filippiineille - vastassa satoja mielenosoittajia iltalehti 12:40 12.11

USA:n presidentin tulo Filippiineille on saanut aikaan valtavia mielenosoituksia maan pääkaupungissa Manilassa. Yhdysvaltain presidentti Donald Trump saapui sunnuntaina Filippiineille Kaakkois-Aasian yhteistyöjärjestön ASEANin tapaamiseen. Filippiinit on Trumpin Aasian-kiertueen viimeinen etappi. 11 päivän mittaisen kiertueensa aikana USA:n johtaja ehti käydä Filippiinien ja Vietnamin lisäksi myös Japanissa, Kiinassa ja Etelä-Koreassa.


Trump kohtasi Filippiinien presidentin ensimmäisen kerran - ”Tapaaminen oli lyhyt, mutta lämmin ja sydämellinen” iltalehti 10:27 12.11

Kovaotteiset presidentit tapasivat toisensa Vietnamissa lämpimissä merkeissä. Yhdysvaltain presidentti Donald Trump tapasi lauantaina Filippiinien presidentin Rodrigo Duterten ensimmäisen kerran. Johtajat tapasivat Aasian ja Tyynenmeren maiden talousjärjestön kokouksessa Vietnamin Da Nangissa.


Pohjois-Korea kommentoi Trumpin Aasian-kiertuetta: ”Paljasti todellisen luontonsa maailmanrauhan ja vakauden tuhoajana” iltasanomat 20:08 11.11

NBC Newsille puhuneen viranomaislähteen mukaan Yhdysvaltain presidentti olisi halunnut käyttää huomattavasti kovempaa kieltä puhuessaan Pohjois-Koreasta Aasian-matkallaan. Trump saatiin kuitenkin suostuteltua lieventämään sanankäänteitään.


Uutiset