Epäily ennakkoasenteesta: Tutkintapyyntö myös Aarnio-vyyhdin tutkinnanjohtajasta iltalehti 21:00 14.01

Poliisihallitukselle jätettiin perjantaina myös Aarnio-vyyhdin tutkinnanjohtajana toimineeseen syyttäjään kohdistuva tutkintapyyntö. Lakimies Juhani Tamminen katsoo, että Aarnio-vyyhdin tutkinnanjohtajana toiminut kihlakunnansyyttäjä Jukka Haavisto on voinut olla jäävi tehtäväänsä. Tamminen viittaa muun muassa Haaviston vuonna 2009 käräjäoikeudessa lausumaan Helsingin huumepoliisista. "Tämä huumepoliisien joukko on kuin rikollisryhmä ja Aarnio on heidän johtajansa", Tamminen kertoo Haaviston todenneen.


Aarnio muisteli oikeudessa poliisien ja kihlakunnansyyttäjän hurjaa kiistaa: ”Istuivat konkreettisesti kaapin edessä” iltalehti 11:19 14.11

Helsingin huumepoliisin entistä päällikköä Jari Aarniota kuullaan tiistaina Helsingin hovioikeudessa. Kuuleminen liittyy Pasilan miehen puhelimiin sekä tuoreeseen lisätutkintaan Helsingin poliisilaitoksen kulkuluvista. Tiistaina oikeussalissa ei ole kuvausmahdollisuutta. Vantaan vankilassa vankeusrangaistusta istuva Aarnio tuotiin saliin oikeussalin etuosasta. Huomenta-oikeussalille toivottanutta Aarniota on kuultu siitä lähtien tiistaiaamun aikana. Aarnio kertoi aamulla poliisin tietolähdetoiminnasta. Esille tulivat muun muassa moneen otteeseen Aarnio-vyyhdin aikana esiin tulleet kommentit siitä, kuinka arkipäiväistä tietolähdetoiminta on Aarnion mukaan Helsingin huumepoliisissa.


Naispuolista huumepoliisia syrjittiin päällikkönimityksessä - taustalla Aarnio-vyyhdin Kuopion haaran tutkinta iltalehti 05:03 13.11

Itä-Suomen hovioikeus on tuominnut Suomen valtion maksamaan noin 23 000 euroa korvausta naispuoliselle huumepoliisille. Oikeus katsoi, että Itä-Suomen poliisi rikkoi virkanimityksessään tasa-arvo- sekä yhdenvertaisuuslakia. Meneillään ollut rikostutkinta ei ollut oikeuden mukaan pätevä syy jättää naispoliisi komisariovalinnan ulkopuolelle.


Uutiset