Mika Aaltolan kolumni: Onko Suomi Pohjolan Sparta? iltasanomat 08:08 20.08

Suomesta käytetään ajoittain käsitettä ”Pohjolan Sparta”. Tämä tuottaa Suomessa punastelua, ristiriitaisia tuntemuksia. Yhtymäkohtia toki on. Korostamme historian julmia tosiasioita, maanpuolustusta, nuorten koulutusta ja naisten vahvaa asemaa. Yhteen hiileen puhaltaminen on kansalaisuskonnon perusarvoja.


Miro Aaltonen roihusi maaliseppona – sinetöi KHL-seuralleen turnausvoiton MTV 00:40 20.08

Miro Aaltonen säkenöi KHL-seura HK Vitjazin maalitykkinä Sveitsissä pelatussa jääkiekon Lehner Cupissa. Aaltonen iski kaksi maalia, kun Vitjaz varmisti turnausvoiton 3–1-voitolla saksalaisesta Adler Mannheimista.


Timo Soinin eroa vaatinut Touko Aalto: ”Kysymys on Suomen ulkopolitiikan virallisesta linjasta” uusisuomi 19:10 19.08

Ulkoministeri Timo Soinin (sin.) eroa lauantaina vaatineen vihreiden puheenjohtajan Touko Aallon mukaan kyse ei ole niinkään Soinista, vaan Suomen ulkopolitiikan virallisesta linjasta.


Vuosi Turun puukkoiskusta – sankari Hassan Zubierilta tärkeä viesti: ”Siirtäkää sitä eteenpäin” iltasanomat 17:32 18.08

Turkulainen Riitta Aalto olisi kieltänyt molemmat Turun puukotuksen tiimoilta järjestetyt mielenosoitukset.


Vihreiden Aalto vaatii ulkoministerin eroa: “Nyt on aika lunastaa arvopuheet ja näyttää Soinille ovea” MTV 16:36 18.08

Vihreiden puheenjohtaja Touko Aalto vaatii ulkoministeri Timo Soinin eroa. Syynä ovat Soinin aborttipuheet, jotka ovat ristiriidassa Suomen ulkopoliittisen linjan kanssa. Omasta toiminnastaan Aalto kertoo saaneensa kritiikkiä myös puolueen sisältä.


Vihreiden Aalto presidentin työmarkkinatapaamisesta: “Ihmettelen tällaista kabinettipolitiikkaa” MTV 11:45 18.08

Vihreiden puheenjohtaja Touko Aalto ihmettelee, miksei presidentin ja työmarkkinajärjestöjen tapaamisesta kerrottu avoimesti, jos mitään salattavaa ei ollut.


SDP:n eduskuntaryhmän lakimies: ”Aika iso ero verrattuna hallituksen sote-malliin” uusisuomi 10:10 18.08

SDP:n eduskuntaryhmän lainopillinen asiantuntija Valtteri Aaltonen kuittaa SDP:n sote-mallista nousseen kohun toteamalla, että mallin ongelmalliseksi arveltuja kohtia yhdistää ennen kaikkea yksi asia: ne eivät sisälly SDP:n sote-malliin.


Miten tehdään kirja miehestä, joka ei halua puhua? Kari Hotakainen asui omassa huoneessa Räikkösten hulppeassa Sveitsin-kodissa – ”Löytyi sama aaltopituus” iltasanomat 07:31 18.08

Kari Hotakaisesta tuli reissumies, kun hän teki Kimi Räikkösestä kirjan, jossa formulatähti ei jarruttele puhetta rankoistakaan aiheista.


Hellekesät jatkuvat? – Tutkimus ennustaa lämpöaaltoa vuosille 2018–2022 uusisuomi 12:52 16.08

Tuore Nature Communications -lehdessä julkaistu tutkimus ennustaa, että vuodet 2018-2022 tulevat olemaan vielä piirun lämpimämpiä kuin pelkkä ilmaston lämpenemisen trendi antaisi olettaa.


Floridan myrkyllinen punainen aalto tappaa mereneläviä ja aiheuttaa asukaille hengitysvaikeuksia – "Haju oli kammottava" MTV 20:51 15.08

Paikalliset kutsuvat sitä punaiseksi aalloksi, mutta sen väri on vihreä. Kyse on Karenia brevis -panssarilevästä, jota on osavaltion vesillä suurimman ajan vuodesta. Nyt sitä vain on normaalia huomattavasti enemmän ja sitkeän pitkään. 


Annimari Korte kilpaili EM-kisoissa ilman Urheiluliiton sopimusta – SUL:n toimitusjohtaja selventää: "Ei varmasti ollut ainoa" MTV 20:02 15.08

Annimari Korte kilpaili Berliinin EM-kisoissa ilman Suomen Urheiluliiton sopimusta. SUL:n toimitusjohtaja Harri Aalto selvensi asiaa MTV Sportille.


Helleaalto oli vasta alkua – nyt tuli synkkä ennuste tuleville vuosille stara 18:40 15.08

Poikkeuksellisen kuumat säät eivät todennäköisesti tule päättymään tämän kesän jälkeen.


Touko Aalto vastaa oikeusministeri Häkkäselle: ”Kokoomuksen kädenjälki näkyy Suomen nykyisessä epäinhimillisessä linjassa” iltasanomat 14:18 14.08

Oikeusministeri Häkkänen antoi sapiskaa vihreiden puheenjohtajalle kansalaistottelemattomuuden hyväksymisestä.


Vahvistusten aalto yltyy: TPS kaappasi afrikkalaishyökkääjän MTV 11:32 14.08

Vastikään serbialaispuolustaja Željko Savi?in ja virolaishyökkääjä Albert Prosan kanssa sopimukset solminut TPS täydentää rivejään kolmannella uudella ulkomaalaispelaajalla. Turkulaisen Veikkausliiga-joukkueen vahvuuteen liittyy Keski-Afrikan Tasavallasta kotoisin oleva hyökkääjä Sterling Yateke, seura tiedottaa.


SUL:n toimitusjohtaja vaitonainen Suomen heikosta menestyksestä EM-kisoissa: "Syitä on moninaisia" MTV 20:54 13.08

Berliinin yleisurheilun EM-kilpailut sujuivat suomalaisittain historiallisen heikosti. Nyt Suomen Urheiluliitossa pohditaan parannus- ja kehityskohteita. SUL:n toimitusjohtaja Harri Aalto vieraili Tulosruudussa. 


SUL:n toimitusjohtaja väisti kysymyksen Jorma Kemppaisen asemasta – ”Haluamme katsoa tilanteen” iltasanomat 18:04 13.08

Toimitusjohtaja Harri Aalto sanoo, että Urheiluliitossa käydään sisäistä keskustelua Berliinin EM-flopin jälkeen.


Kommentti: Nyt Touko Aalto sentään tunnetaan, ei tosin asiajulkisuudesta – mutta muistaako joku sinisten puheenjohtajan? iltasanomat 12:13 12.08

Vihreiden Touko Aalto tunnetaan kohta kaikesta muusta kuin politiikan asiajulkisuudesta, mutta sinisten Sampo Terhoa ei siitäkään, arvioi politiikan erikoistoimittaja Timo Haapala.


Helleaalto saapuu Suomeen, mutta vain pariksi päiväksi – viikonloppuna säässä koetaan käänne: "Ärhäkkää matalapainetta tulossa" MTV 10:27 08.08

Ennen viikonloppua on luvassa todennäköisesti lyhyeksi jäävä helleaalto. Ensi viikolla sää vaihtelee ja rankatkin sateet ovat mahdollisia.


Kenian yleisurheilua ravistelee dopingkäryjen aalto – kymmenen päivän sisällä kolme tapausta julki: ”Surullista” iltasanomat 19:55 07.08

Kenialaisjuoksijoiden dopingkäryt jatkuvat.


Mika Aaltolan kolumni: Kaatuuko ilmastonmuutos myötätunnolla? iltasanomat 08:08 06.08

Planeetan tai ihmiskunnan hätään on helteelläkin monelle vaikea samaistua.


juoksukisaan Annimari käyvät molempiin Suomella neljän tallissa – osti Traaginen kuva olympiavoittajan Tshekkoslovakian miehityksen tunnusti yrittäneensä vähän aikaa sitten videolle naamiaisasuisten henkilöiden voinut kuvitellakaan”

Uutiset