Harvinaisella nipah-viruksella jo 10 uhria Intiassa: ei hoitoa, ei rokotetta, jopa 70 prosenttia kuolee iltalehti 13:30 22.05

Lähes sata ihmistä on joutunut karanteeniin Keralassa Etelä-Intiassa. Nipah-virus on tappanut kymmenen ihmistä, ja 94 heidän kanssaan tekemisissä ollutta ihmistä on joutunut karanteeniin Keralassa. Osavaltion johtava terveysviranomainen K.J. Reena vahvisti aiemmin uutistoimisto AFP:lle, että kuolleita oli viisi. Myöhemmin tiistaina toinen terveysviranomainen nosti uhrilukua. - Olemme lähettäneet 18 näytettä tutkittavaksi. Niistä 12 oli positiivisia ja positiivisiksi testauista kymmenen on kuollut ja kaksi on hoidettavana, lähde sanoi.


AFP: Irak tuomitsi belgialaisen jihadistin kuolemaan iltalehti 11:18 22.05

Mies tuomittiin kuolemaan Isisin jäsenyyden vuoksi ja terrorismirikoksista. Irakilainen tuomioistuin on tuominnut Belgian kansalaisen kuolemaan, kertoo uutistoimisto AFP. Kuolemantuomio tuli äärijärjestö Isisin jäsenyydestä ja aktiivisuudesta terroristisessa toiminnassa. Tuomittu Tarik Jadaoun tunnetaan Isisissä taistelijanimellä Abu Hamza al-Beljiki. Hän on uhannut Eurooppaa propagandavideoilla.


Harvinaisella Nipah-viruksella jo viisi uhria Intiassa: ei hoitoa, ei rokotetta, jopa 70 prosenttia kuolee iltalehti 09:41 22.05

Lähes sata ihmistä on joutunut karanteeniin Keralassa Etelä-Intiassa. Nipah-virus on tappanut viisi ihmistä, ja 94 heidän kanssaan tekemisissä ollutta ihmistä on joutunut karanteeniin Keralassa, osavaltion johtava terveysviranomainen K.J. Reena vahvistaa uutistoimisto AFP:lle. Intialaismedia on kirjoittanut jo kymmenestä kuolonuhrista, mutta Reenan mukaan muiden kuolemantapausten syytä ei ole vielä vahvistettu.


Palestiinalaisten presidentti Abbas joutui sairaalahoitoon - kärsii keuhkokuumeesta iltalehti 01:19 22.05

Palestiinalaisten presidentti Mahmud Abbas on joutunut sairaalahoitoon. Asiasta kertoo uutistoimisto AFP, joka siteeraa palestiinalaisviranomaisten myöhään maanantaina julkistamia tietoja. Viranomaisten mukaan Abbasin tila on jo parantumaan päin.


Kritisoitu Maduro valittiin jälleen presidentiksi – edellinen kausi ajoi Venezuelan kaaokseen MTV 08:23 21.05

Venezuelan istuva presidentti Nicolas Maduron on julistettu voittaneen odotetusti maan presidentinvaalit. Opposition mukaan vaali ei ollut lainvoimainen, kertovat uutistoimistot Reuters ja AFP. 


AFP: Malissa ainakin 12 ihmistä kuoli hyökkäyksessä torille MTV 06:22 21.05

Länsi-Afrikan Malissa ainakin 12 siviiliä kuoli lauantaina tehdyssä hyökkäyksessä torille, kertoo armeijalähde uutistoimisto AFP:lle. Pohjois-Malissa Boulekessin kaupungissa tapahtuneessa hyökkäyksessä myös Malin sotilaat ampuivat laukauksia, lähde kertoo.


Prinssi Harryn ja Meghan Marklen häät saivat jättiyleisön Yhdysvalloissa - katsojia enemmän kuin prinssi Williamin häillä! iltalehti 05:09 21.05

Prinssi Harryn ja yhdysvaltalaisnäyttelijä Meghan Marklen lauantaina järjestetyt häät kiinnostivat suurta yleisöä myös morsiamen kotimaassa. Utuistoimisto AFP:n mukaan peräti 29,2 miljoonaa katsojaa Yhdysvalloissa seurasi Britannian kuninkaallisia häitä. Tieto perustuu markkinatutkimusyhtiö Nielsenin julkistamiin lukuihin. Prinssi Harryn ja Meghan Marklen häät kiinnostivat huomattavasti suuremmin yhdysvaltalaisia kuin prinssi Williamin ja Kate Middletonin häät vuonna 2011.


AFP: Malissa ainakin 12 ihmistä kuoli hyökkäyksessä torille iltasanomat 03:49 21.05

Länsi-Afrikan Malissa ainakin 12 siviiliä kuoli lauantaina tehdyssä hyökkäyksessä torille, kertoo armeijalähde uutistoimisto AFP:lle.


Kreikan toiseksi suurimman kaupungin pormestari hakattiin sairaalakuntoon - pääministeri syyttää ”äärioikeistoroistoja” iltalehti 11:22 20.05

AFP:n mukaan 75-vuotias Yiannis Boutaris on aiemminkin ollut äärioikeistolaisten ja nationalistien vihan kohteena Thessalonikin pormestari Yiannis Boutaris joutui sairaalaan lauantaina, kun useat ihmiset kävivät hänen kimppuunsa. Asiasta uutisoivat kreikkalaismedian ohella muun muassa uutistoimistot ja BBC. - He hakkasivat minua kaikkialle. Potkuja, lyöntejä, kaikkea, Boutaris sanoi kreikkalaisuutistoimisto ANA:lle.


Venäjä esitteli ”maailman ensimmäisen” kelluvan ydinvoimalan iltalehti 15:44 19.05

Rosatomin valmistamassa laivassa on kaksi ydinreaktoria. Venäjä esitteli lauantaina kelluvan ydinvoimalan seremoniassa Murmanskissa. Alus hinattiin kaupungin satamaan torstaina ja paljastettiin yleisölle tänään. Laivaan on tarkoitus lastata Murmanskissa ydinpolttoainetta, ennen kuin se lähtee kohti itäistä Siperiaa, uutistoimisto AFP kertoo. Voimalalaiva Akademik Lomonosovin on rakentanut valtionytiö Rosatom. Se on kooltaan 144 metriä pitkä ja 30 metriä leveä. Kyydissä on kaksi ydinreaktoria, jotka pystyvät tuottamaan sähköä 70 megawatin teholla. Vertailun vuoksi esimerkiksi Olkiluodon käytössä olevat reaktorit tuottavat kumpikin sähköä 900 megawatin teholla.


Matkustajakone syöksyi maahan lähellä Havannan lentokenttää - yli sata kuollut, kolme selvisi hengissä iltalehti 06:40 19.05

Kuuban valtiollisen median mukaan syöksystä hengissä selvinneet kolme naista ovat sairaalahoidossa. Kuuban pääkaupungissa Havannassa tapahtui perjantaina vakava lentoturma, kun matkustajakone Boeing 737 syöksyi maahan lähellä José Martin kansainvälistä lentokenttää. Lentokone syöksyi maahan vain hieman nousunsa jälkeen puolenpäivän aikaan paikallista aikaa. Syöksyn syy ei ole vielä tiedossa, mutta uutistoimisto AFP:n haastattelemat silminnäkijät kertovat nähneensä lentokoneesta noussutta savua.


Kuuban lentoturmassa yli sata uhria – silminnäkijä AFP:lle: ”Se teki yhtäkkiä käännöksen ja putosi, me kaikki ällistyimme” iltasanomat 02:59 19.05

Kolme ihmistä saatiin pelastettua, he ovat kriittisessä tilassa.


Matkustajakone syöksyi maahan lähellä Havannan lentokenttää - kyydissä yli 100 matkustajaa, kolme naista selvisi hengissä iltalehti 23:33 18.05

Kuuban valtiollisen median mukaan syöksystä hengissä selvinneet kolme naista ovat sairaalahoidossa. Kuuban pääkaupungissa Havannassa tapahtui perjantaina vakava lentoturma, kun matkustajakone Boeing 737 syöksyi maahan lähellä José Martin kansainvälistä lentokenttää. Lentokone syöksyi maahan vain hieman nousunsa jälkeen puolenpäivän aikaan. Syöksyn syy ei ole vielä tiedossa, mutta uutistoimisto AFP:n haastattelemat silminnäkijät kertovat nähneensä lentokoneesta noussutta savua. Matkustajakone oli kuubalaisen lentoyhtiön Cubana de Aviacionin kone, ja se oli matkalla pääkaupungista Holguinin kaupunkiin. Kyydissä oli yli 104 matkustajaa, mutta mahdollisista uhreista ei ole vielä tietoa. Koneessa oli matkustajien lisäksi yhdeksän miehistön jäsentä.


Matkustajakone syöksyi maahan Kuubassa - kyydissä yli 100 matkustajaa, ainakin 3 selvinnyt hengissä iltalehti 20:15 18.05

Kuuban valtiollisen median mukaan uhreja kuljetetaan paikallaan paikallisiin sairaaloihin. Kuuban pääkaupungissa Havannassa tapahtui perjantaina lentoturma, kun matkustajakone Boeing 737 syöksyi maahan lähellä José Martin kansainvälistä lentokenttää. Asiasta kertoo uutistoimisto Reuters, joka pohjaa tietonsa Kuuban valtiolliseen mediaan. Lentokone syöksyi maahan vain hieman nousunsa jälkeen puolenpäivän aikaan. Syöksyn syy ei ole vielä tiedossa, mutta uutistoimisto AFP:n haastattelemat silminnäkijät kertovat nähneensä savua.


Matkustajakone syöksynyt maahan Kuubassa lähellä Havannan lentokenttää - kyydissä yli 100 matkustajaa iltalehti 20:15 18.05

Silminnäkijät kertovat nähneensä savua. Kuuban pääkaupungissa Havannassa tapahtui perjantaina lentoturma, kun matkustajakone Boeing 737 syöksyi maahan José Martin kansainvälisellä lentokentällä. Asiasta kertoo uutistoimisto Reuters pohjaten tietonsa Kuuban valtiolliseen mediaan. Lentokone syöksyi maahan vain hieman nousunsa jälkeen. Syöksyn syy ei ole vielä tiedossa, mutta uutistoimisto AFP:n haastattelemat silminnäkijät kertovat nähneensä savua.


Lähde: Pariisin veitsihyökkääjän ystävää vastaan nostettu syytteet MTV 05:25 18.05

Uutistoimisto AFP:n oikeuslähteen mukaan Pariisin veitsihyökkääjän kiinni otettua ystävää vastaan on nostettu syytteet ja hän pysyy viranomaisten hallussa. Ranskalaistuomari katsoi ystävän "olleen tekemisissä terroristien kanssa", lähde kertoo.


- vaihtomies Klauss Häkkisen varoitus ei Hallitus ravistelee kansankotia hätähuudon ymmärtäminen vaatisi hotellin saunassa syttyi ja työntekijät kaikille - katso Trump Huippukokous ulkonäössä luvassa pian vaikeaa saada valehdella tyttöystävällesi, mutta – vangittiin tapon

Uutiset