Uhriluku nousi kahden 11-vuotiaan menehdyttyä vammoihinsa: Kuusi lasta kuoli junan ja koulubussin törmäyksessä Ranskassa iltalehti 11:59 15.12

Onnettomuus tapahtui tasoristeyksessä lähellä Perpignania Etelä-Ranskassa. Kuusi lasta on saanut surmansa junan ja koulubussin törmäyksessä Millasin ja Saint-Feliu-d'Amontin välillä lähellä Perpignania. Torstaina uhreja kertottiin olleen neljä, mutta perjantaina poliisin lähteet kertoivat AFP:lle, että vielä kaksi 11-vuotiasta tyttöä on menehtynyt vammoihinsa. Neljä aiemmin menehtynyttä ovat teini-ikäisiä.


AFP: Kim Jong-un julisti tekevänsä Pohjois-Koreasta ”maailman vahvimman ydinasevallan” iltasanomat 01:04 13.12

Maa testasi viime kuussa uutta mannertenvälistä ohjustaan.


Itävallassa suuri kaasuräjähdys – ainakin yksi kuoli ja kymmeniä loukkaantui MTV 14:13 12.12

Itävallassa on tapahtunut suuri kaasuräjähdys tänä aamuna. Vähän ennen yhdeksää aamulla paikallista aikaa sattuneessa räjähdyksessä on uutistoimisto AFP:n mukaan kuollut ainakin yksi ja loukkaantunut ainakin 18.


Kadonneen sukellusveneen mysteeri: luotain havaitsi lupaavan kohteen kilometrin syvyydessä - asiantuntija arvioi jo viikonvaihteessa, että vene löydetään pian iltalehti 08:10 12.12

Liki kuukausi sitten kadonneen sukellusveneen 44-henkinen miehistö on liki varmasti kuollut. Amerikkalainen etsintäalus R/V Atlantis on havainnut kaikuluotaimella kaksi kohdetta, joista toinen voi olla kadonnut ARA San Juan -sukellusvene. Mielenkiintoisempi kohde sijaitsee kilometrin syvyydessä ja nyt etsintäryhmät pyrkivät selvittämään, voisiko kyseessä olla sukellusvene, Argentiinan laivaston tiedottaja Enrique Balbi sanoi toimittajille AFP:n mukaan. Sen lisäksi noin 700 metrin syvyydessä havaittiin toinen kohde.


Japani, Etelä-Korea ja Yhdysvallat aloittivat yhteisen ohjuspuolustusharjoituksen MTV 14:41 11.12

Japani, Etelä-Korea ja Yhdysvallat aloittivat tänään kaksi päivää kestävän ohjuspuolustusharjoituksen, kertoo AFP. Etelä-Korean puolustusministeriön mukaan tarkoitus on harjoitella Pohjois-Korean ohjusten jäljittämistä. Ministeriön mukaan harjoitus käydään merellä Korean niemimaan ja Japanin tuntumassa.


Lumentulo sotki pahoin lentoliikennettä Saksassa ja Britanniassa sunnuntaina iltalehti 02:51 11.12

Suurimmat ongelmat ilmenivät Frankfurtin lentokentällä sunnuntaina. Rajut lumisateet koettelivat lentomatkustajien kärsivällisyyttä sunnuntaina Saksassa. Saksan Frankfurtin lentokenttä raportoi uutistoimisto AFP:lle, että sunnuntaina ilmailuviranomaiset peruivat noin 330 lentoa.


Lumentulo sotki pahoin lentoliikennettä Britanniassa ja Saksassa sunnuntaina iltalehti 02:39 11.12

Suurimmat ongelmat ilmenivät Frankfurtin lentokentällä sunnuntaina. Rajut lumisateet koettelivat lentomatkustajien kärsivällisyyttä sunnuntaina Saksassa. Saksan Frankfurtin lentokenttä raportoi uutistoimisto AFP:lle, että sunnuntaina ilmailuviranomaiset peruivat noin 330 lentoa.


Ranskalaisyritys vetää suuren erän äidinmaidonkorviketta markkinoilta – ainakin 26 lasta sairastunut MTV 17:57 10.12

Ranskalainen meijeriyhtiö Lactalis vetää pois markkinoilta suuren määrän äidinmaidonkorviketta, jossa saattaa olla salmonellaa. Asiasta kertoo uutistoimisto AFP. 


Matkustajalautta karille Calais'n satamassa, laivassa yli 300 ihmistä iltalehti 17:01 10.12

Tuuli on erittäin kova tapahtumapaikalla. Matkustajalautta ajoi karille Ranskassa Calais'n satamassa. Aluksessa on 316 ihmistä, joista 208 matkustajia. Kukaan ei ole loukkaantunut. - Alus on vakaa, sitä yritetään irrottaa hinaajien avulla, kertoo sataman edustaja uutistoimisto AFP:n mukaan.


Matkustajalautta karille Calaisin satamassa, laivassa yli 300 ihmistä iltalehti 17:01 10.12

Tuuli on erittäin kova tapahtumapaikalla. Matkustajalautta ajoi karille Ranskassa Calaisin satamassa. Aluksessa on 316 ihmistä, joista 208 matkustajia. Kukaan ei ole loukkaantunut. - Alus on vakaa, sitä yritetään irrottaa hinaajien avulla, kertoo sataman edustaja uutistoimisto AFP:n mukaan.


Yhdysvaltoihin paennut kiinalaismiljardööri: ”Kiinassa valta on vaihdettava ja maahan on tuotava demokratia” iltalehti 02:40 10.12

Guo Wengui jätti kotimaansa vuonna 2014 tai 2015 häntä koskevien paljastusuutisten jälkeen. - Haluan maahani demokratian ja vapauden sen asukkaille. Haluan Kiinaan toimivan lain. Tärkeintä on, että valta Kiinassa vaihdetaan, miljardööri Guo Wengui (50) sanoo uutistoimisto AFP:n haastattelussa. Haastattelupaikaksi on valikoitunut Guon lukaali New Yorkissa, Manhattanilla.


Saksalaiskylä myytiin erikoisessa huutokaupassa - hinta kohosi 140 000 euroon iltalehti 19:20 09.12

Epätavallisen huutokaupan ainoa huutaja osti itselleen kokonaisen saksalaiskylän. Vain parinkymmenen asukkaan Alwine myytiin nimettömänä pysyttelevälle ostajalle 140 000 eurolla, uutistoimisto AFP kertoo. Entisen Itä-Saksan puolella, noin 120 kilometrin päässä Berliinistä sijaitseva Alwine huutokaupattiin, koska kylä on käytännössä kuollut.


Palestiinan presidentti perui tapaamisen USA:n varapresidentin kanssa iltalehti 14:54 09.12

Palestiinalaishallinto on tuohtunut Trumpin päätöksestä tunnustaa Jerusalem Israelin pääkaupungiksi. Palestiinan presidentti Mahmud Abbas on perunut tapaamisen USA:n varapresidentin Mike Pencen kanssa, Abbasin avustaja Majdi al-Khaldi sanoo AFP:lle. - Yhdysvallat on ylittänyt kaikki punaiset rajat Jerusalem-päätöksellään, al-Khaldi sanoi.


Irakin pääministeri julisti sodan Isisiä vastaan päättyneeksi iltalehti 13:53 09.12

Haider al-Abadi ilmoitti lauantaina, että kolme vuotta kestänyt sota terroristijärjestö Isisiä vastaan on ohi Irakissa. Al-Abdin mukaan Irakin armeija on saanut haltuunsa viimeisetkin Isisin miehittämät alueet lähellä Syyrian rajaa. - Siispä julistan sodan Daeshia (Isis) vastaan päättyneeksi, al-Abadi totesi tiedotustilaisuudessa Bagdadissa AFP:n mukaan.


Rapistunut pikkukylä Saksassa huutokaupataan - lähtöhinta 125 000 euroa iltalehti 21:12 08.12

Alwine sijaitsee 120 kilometrin päässä Berliinistä, ja sillä on osittain synkkä historia. Sunnuntaina järjestetään Berliinissä erikoinen huutokauppa. Myytävänä on nimittäin kokonainen itäsaksalainen kylä, Alwine. Syy myymiselle on karu: kylä on kuollut. Uutistoimisto AFP:n mukaan siellä asuu vain parikymmentä eläkeläistä rapistuneissa taloissa. Nuoret ovat muuttaneet muualle eikä uusia asukkaita ole tulossa. Kylän lähtöhinta on 125 000 euroa. Huutokaupasta ilmoitettiin näyttävästi muun muassa levikiltään suurimmassa saksalaisessa lehdessä Bildissä.


Hollannissa havaittu lintuinfluenssaa - 16 000 eläintä teurastettu iltalehti 19:36 08.12

Viimeksi tautia havaittiin lokakuussa. Hollannissa on havaittu jälleen lintuinfluenssaa. Uutistoimisto AFP:n mukaan lintuinfluenssaa on havaittu maatilalla, missä jouduttiin teurastamaan 16 000 eläintä. Viranomaiset ovat kehottaneet eläintarhoja ja lemmikkien omistajia pitämään eläimet sisätiloissa, jotta ne eivät saisi tartuntaa villeistä linnuista tai niiden jätöksistä. Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun Hollannissa havaitaan tarttuvaa lintuinfluenssaa. Viimeksi tautia havaittiin lokakuussa, jolloin teurastettiin tuhansia lintuja taudin takia.


Valtava mielenosoitus käynnissä Brysselissä - tuhannet katalonialaiset vaativat: ”Herää, Eurooppa!” iltalehti 14:26 07.12

Tuhannet katalonialaiset kerääntyivät torstaina Brysseliin osoittamaan tukensa Espanjan itsehallintoalueen syrjäytetylle johtajalle Carles Puigdemontille. Mielenosoittajat vaativat Euroopan unionia tukemaan Katalonian itsenäistymispyrkimyksiä. Tuhannet katalonialaiset marssivat Euroopan unionin päämajan edustalle Brysselin keskustassa. Kuvissa näkyy, kuinka lukemattomat Katalonian liput liehuvat Belgian pääkaupungin keskustassa. Mielenosoittajat vaativat Euroopan unionia tukemaan Katalonian itsenäistymishanketta sekä itsehallintoalueen syrjäytettyä johtajaa Carles Puigdemontia. Asiasta kertoo uutistoimisto AFP. - Emme voi hylätä presidenttiämme, joka on täällä maanpaossa. Me olemme täällä jatkaaksemme kamppailuamme itsenäisyytemme puolesta ja pyydämme poliittisten vankiemme vapauttamista, 59-vuotias Antoni Llenas totesi AFP:lle.


Uutiset